Egyéb

Gregorian mesterek

A nagy sikerû Gregorian album után, ami a tavalyi év egyik legnagyobb sikere volt, most elkészült a fantasztikus válogatás magyar változata is.

Az új évezred elején új zenei stílust teremteni nem igazán könnyű feladat. A Gregorián azonban fenekestül felforgatta a popzenét, konfrontálva azt a VII. század dallamaival. Első hallásra furcsának tűnhet e két stílus keresztezése, de aki meghallgatja az albumot, rájön, hogy nagyon is összehozható. Az ötlet, hasonlóan az aranylemezzé vált eredetihez, egy 9 tagú kórus a Honvéd Művészegyüttes és egy zeneszerző, Héger Attila együttgondolkodásából született. Az eredeti dalok szerzői örömmel adták beleegyezésüket ehhez a nem mindennapi kezdeményezéshez. Reményeink szerint ez a pozitív visszajelzés a road show közönsége részéről is megnyilvánul.

A lemez producerei olyan slágerekhez nyúltak, mint a Szerelem első vérig, a Száz út, az Európa, az Évszakok, vagy a nagy klasszikus, a Gyöngyhajú lány. Az eddig még sosem hallott feldolgozásokban a közelmúlt slágereit hallhatjuk, a régmúlt köntösébe csomagolva, az ősök és a hihetetlen hangulatú katedrálisok hangulatát idézve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top