Egyéb

Fresh

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb magyar nõi zenekara a Fresh. A három lány frissessége és bája magával ragadta a tini közönséget, funky-s, fiatalos zenéje pillanatok alatt a kereskedelmi rádiók és a televíziók kedvence lett.




A 2000. év komoly változásokat hozott az együttes életében. Wiki (21) mellett két friss tehetség, az örökké mosolygó Andi (18) és az egzotikus szépségű Ági (21) bizonyítja, hogy ők az új Funky Baby-k.
A zenekar 1996-ban alakult, és Hauber Zsolt zeneszerző segítségével már első lemezével, a Fresh-lázzal komoly közönségsikert aratott. A trió természetessége, a dalok lendülete és újszerűsége gyorsan maga mellé állította a táncolni szerető tinédzsereket. A második lemez, az Itt vagyunk hozta meg az igazi országos áttörést és a Táncolj még című Szűcs Judit feldolgozással a legtöbb rádió sikerlistáját vezette.

A harmadik, Boogie Nights című album megjelenésekor a Fresh már szinte az egész országot bejárta, koncertjei eseményszámba mentek, a lányok jó előadókészsége, csinos külseje és látványos showműsorai révén. A negyedik lemez, Add meg magad címmel, komoly előkészületek után jelent meg idén, mely 11 remek nótát tartalmaz. A feszes ritmusú, dance-funk alapú, jól táncolható, slágergyanús dalok mellett helyet kapott a lemezen egy gyönyörű lírai felvétel, a Mondj egy mesét, amellyel a zenekar új oldaláról mutatkozik be.





Az új lemez már három kislemez sikerrel büszkélkedhet, az Add meg magad, Felszárad a könny és a Mondj egy mesét
című slágerek előkelő helyet foglalnak el a különböző listákon. Pár napja jelent meg legújabb maxijuk Szép nap címmel, ami a nagysikerű Ottavan együttes Hands up! c. számának feldolgozása, és a videoklip is elkészült már.

A történet Wiki, Andi és Ági egy napjáról szól, amint egy nyitott sportkocsiban utazgatnak Budapest utcáin. Szerencsére tényleg szép napot fogott ki a stáb (Tóth György és Nagy Zsolt operatőrök), ami elengedhetetlen volt a szabadtéri felvételekhez.





Hajnali három órakor kezdődött a munka a sminkeléssel (Barna Elza) és a különleges frizurák (Baráth László) megalkotásával. Öt órakor indult az első felvétel a Citadellától. A lányok kocsijukkal egy speciális trélerre voltak felszerelve, amiről kameraállványok és lámpák lógtak ki és így a vezetésre nem kellett ügyelni, miközben haladt a konvoj. A nyugodt közlekedést erre az alkalomra felkért motoros rendőr (Bandi) biztosította, aki végig elől haladt és leállította a forgalmat, amíg a Fresh tovagurult. Emiatt néha kisebb forgalmi dugók alakultak ki különösen a Lánchíd és az Andrássy út környékén, de szerencsére az autósok és a járókelők is megértőek voltak. Maga a klip az utómunkák (Illés Gábor) végeztével a Fresh-től megszokott vidámságával, különleges trükkjeivel és képi világával olyan lett, mint egy finom üdítőital.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top