Egyéb

Sugarloaf

Mi jut eszünkbe a rockzene, a funky, a reggae és a hip-hop keresztezésérõl? Buli, lazulás, felhõtlen szórakozás, egyszóval: SUGARLOAF!




A zenekar 1995 májusában alakult, és már akkor is a hazai zenekaroktól szokatlan lazaság és vidámság jellemezte fellépéseiket. Akkortájt még előszeretettel használtak sísapkát és megafont. Saját számaik mellett már jól ismert, ám a maguk szájízére átírt és helyenként gonoszul magyarított feldolgozásokkal színesítik koncertjeiket. Zenéjükkel nem akarnak senkit másolni, de a stílusjegyeket nem tagadhatják le. A stílus meghatározása „funk ’n’ core”, jellemzői: pergő basszustémák, vastag és funkys gitárriffek, húzós dobalapok, scratch, és laza rappelés.

A SUGARLOAF első kétszámos demója rákerült az Underground Rock válogatásalbumra, mely Magyarországon és Európában egyaránt megjelent, ismertebbé téve a zenekar nevét. A zenekar szinte valamennyi ismertebb klubban játszott már országszerte és természetesen a nagyobb magyar fesztiválokról sem hiányozhatott. (Sziget, Travellers Festival, Mezőtúr, Volt, EFOTT, stb.) Koncertjeik sikeresek, a közönség jól fogadja a szokatlan iróniát, pörgést és pozitív gondolatokat.

Több, zenekarokat támogatni szándékozó cég is felfigyelt a SUGARLOAF-ra, észrevéve, hogy a vásárlói célcsoportjuk körében milyen nagy sikereket arat a zenekar.





1997-ben alakult ki a zenekar végleges felállása:


Pepe – ének
Szaby – gitár
Sticky – szaxofon
Gabi – basszusgitár
Toma – dob


A zenekar első videoklipje – mely többek között a Z+ TV sikerlistáján is előkelő helyezést ért el – 1998-ban készült és került bemutatásra, a Movie című dalból. Érdekessége az, hogy az MCM International segítségével maga a zenekar és a zenei anyag is előbb lett külföldön ismert, mint hazánkban.





1999 októberében a zenekar szerződést kötött a Record Express kiadóval, és ezzel egyidőben a Deaf-Act Management vette őket szárnyai alá. A nagylemez stúdiómunkálatai januárban fejeződtek be. A zenei anyag magyar és angol nyelven is elkészült, ennek az az oka, hogy a SUGARLOAF külföldön is szeretne szerencsét próbálni. Bíztató jel a németországi érdeklődés mellett, hogy az album néhány dala a 2000. évi Cannes-i Midem fesztiválon is bemutatásra került.

Az album, mely márciusban jelent meg a MANGA címet kapta.





A nagylemez 13 dalt tartalmaz, melyből az első videoklip a Main Street című dalra készült, a második pedig a Ragga II-re, mely nagy sikerenek örvend a közönség körében. A különleges videóban többek között vízihullák is szerepelnek… (Ennek a klipnek az úgynevezett „sexy verziója” is elkészült, melyben a fiúk teljesen meztelenül zenélnek.) A videóklipekre természetesen mindenki felfigyelt, s a fiúkat ennek következményeként hamarosan igazi botrányzenekarként könyvelték el!

Tavaly decemberben pedig megjelent a második nagylemez, mely a Re-Manga címet viseli, s melyen több remek mix is található. Így hát a Sugarloaf jó eséllyel pályázik arra, hogy újra divatba hozza a könnyed, pörgős, élő zenét, mely mindenki számára emészthető, mégis igényes, szórakoztató!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top