Egyéb

Nyomorból a csúcsra

Igazán lehetséges, hogy akárhonnan a csúcsra juthatsz? Vagy ilyen csak a mesékben van, és megfelelõ családi háttér, anyagi biztonság nélkül semmire sem jutsz? Ti így látjátok.




A hernyó esélye, amikor át akar kelni az úttesten. “Nincs esélye. Előtte 6 méternyi aszfalt. 20 személygépkocsi, 5 teherautó, 1 nyergesvontató és 2 lovaskocsi jön percenként. A hernyó nem tud a járművekről. Nem tudja, milyen széles az út. Nem tud a gyalogosokról, kerékpárosokról… Csak azt érzi, hogy a túloldalon valami zöldell: Gyönyörű, friss ehető fű. A vágya űzi… Át kellene kelni az úttesten. Nincs esélye. 6 méter aszfalt áll előtte. Elindul. Kúszik… Percenként 27 jármű jön. Elindul, lassan, sietség nélkül. 20 személykocsi, 5 teherautó, 1 nyergesvontató és 2 lovaskocsi… Elindul. Megy, kúszik, halad, és megérkezik”/R. O. Wiemer nyoman/ (tohonya)





Egy egészséges ámde szegény családból származó gyereknek is megvannak ma már az esélyei. Tanulni lehet akár munka mellett is, fárasztó, sok időt elvesz, de akár élvezni is lehet (énke)

Véleményem szerint sehogy nem befolyásol az, hogy honnan indulunk! Ha valaki nagyon akar valamit, azt általában úgyis eléri! A lényeg, hogy önmagában bízzon az ember, és ez a legfontosabb. (lufka)





Nagyon szépen hangzik, hogy amit erősen akarunk, az sikerülni fog, de szerintem akkor is számit, hogy ki honnan jött. Csak a filmeken, meg a mesékben válik valóra az álmunk
(szygo)


Mindenképpen kell valamilyen kulturális háttérrel rendelkezned a feljebb kerüléshez, hiszen az eltérő társadalmi rétegekben élők más-más módon érintkeznek. Van, ahol nem beszélgetnek, csak rövid utasításokkal élnek, más közegben gondolatokat, véleményeket fejtenek ki, érvelnek és ellenérvelnek. (tohonya)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top