Egyéb

Okosabb vagy szebb?

Néhány hete jött ki videón és DVD-n a Doktor szöszi. A sznoboknak nem fog tetszeni. Mirõl is szól a film? Egy szõkérõl? Vagy a sznobokról?




Akkor most ő a szép és okos szőke? Kérdezik egymástól a Harvard egyetem felvételi bizottságának tagjai? A kérdést végül is nem tudják megválaszolni az okosok, de kedvencünk lediplomázik, ügyvéd lesz, és egy menő ügyvédi iroda szerződteti.
A cosmo girlt, aki kozmetikai – vagy nem tudom milyen – főiskolára jár, dobja a barátja, mert menő ügyvéd szeretne lenni, és a Harvardon enyhén szólva ciki egy szőke barátnő. A mi cikink bepöccen, és elhatározza, hogy ő is a Harvardra fog járni, és visszaszerzi a gonosz világ által elrabolt kedvesét. És itt a konfliktus. Két világ találkozik.





Öltönyös, pulóveres pasik, és barna, egyenes hajú blézeres kolleginák közt, akik laptopba pötyögik az előadások anyagát, okoz némi feszültséget a talpig rózsaszínben, tűsarkúban, ölebbel az eladóba lebbenő szőkeség, amint barackszínű jegyzetfüzetében rajzolgat mályvaszínű marabutollas irónjával.





A tudásnak azonban nincs se szaga, se színe, így a tanárok végül is elfogadják a szőkét, bár azonosulásról nem igen beszélhetünk. Némelyikük azonban le is bukik. Értsd ezalatt: az egyik professzor asszonnyal a műkörmösnél találkozhatunk, a legnagyobb jogi istenről pedig kiderül, hogy pont olyan díszpöcs, mint amilyennek a női magazinok beállítják a férfi nem nem egy példányát. Ki is akkor a sznob? Vajon vannak-e értékei a fényes női magazinok ábrázolta világnak, működik-e az a világ, s van-e átjárás? És visszaszerzi-e Doktor Szöszi a kedvesét?


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top