Egyéb

Jéghideg frappé, fülledt éjszaka

Ha azt mondom Görögország, akkor mindenkinek a "mindent lehet" érzés ugrik be. És ez így is van. Minden évben vissza-visszatérek Zeusz hazájába. Idén Kréta volt az úticél, ez valahogy egészen más mûfaj a többi szigethez képest, ahol eddig barangoltam.





Itt ugyanis a helyiek koszosak. Meglepődve vettem észre a gyönyörű férfiak fekete gyászkerettel körülvett körmeit, a lyukas fogakat és a tömény izzadságszagot. Így csupán a nézelődés maradt, ami a forró nyári éjszakákat illeti. A krétai konyha és vendégszeretet vetekszik az olaszokéval. Muszáj az összes tengeri herkentyűt megkóstolni, és ha ízlett, bizony nem árt a szakácsnak egy ouzót küldeni a konyhára. Ez felér minden dicsérettel. A reggeli frappét én mindig a tengerparton szürcsölgettem, ahol a második nap Jorgos – a pincér – már mint régi családtagot köszöntött. Ez jólesett, és az is, hogy rögtön tudta, miképp szeretem speciális kávéjukat.






Ha csendes öblöt keresel – mert nudizni szeretnél –, akkor a helyiektől érdeklődj, szívesen megsúgják, hogy merre van az a hely, ahol még a madár sem jár. Csak aztán ne csodálkozz, ha az öböl telis-tele van napimádókkal. De ha már ott vagy, vállald be, egyszer ezt is ki kell próbálni.









Kattints a képre!
Ami a kultúrát illeti, abban nincs hiány. Sőt! Egyszerűen nem lehet választani a sok csoda közül. Knossost tilos kihagyni! Lenyűgöző, felfoghatatlan és döbbenetes! Többek között itt van Európa legrégebbi trónja. Több ezer éves palotában és romjain sétálgatni, megérinteni, látni nem mindennapi élmény!









Kattints a képre!
Az éjszakai nyüzsgés Heraklionban a legnagyobb. Hömpölyög a város, a turisták kirittyentve jönnek-mennek, bármikor bárki leszólíthat, de te is megteheted, hiszen az ismerkedés a cél. Hát igen, távol az otthontól, napszítta testtel, tele vidámsággal nem nehéz új társaságra szert tenni. A búcsúzás azonban itt sem más, mint bárhol másutt a világon. Telefonszámcsere, kis ajándékok egymásnak, könnyek és az ígéret, hogy jövő nyáron látjuk egymást! És máris elkezdjük visszafelé számolni a napokat, hogy mikor indulhatunk újból neki a nagyvilágnak!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top