Egyéb

Biztos Alapok

A kereskedelmi bankok sokféle terméket kínálnak pénzünk befektetésére, mi mégis gyakran csak egy-két fajtáról rendelkezünk elég információval. Sokszor sem idõnk, sem kedvünk bankfiókunkban ezekrõl érdeklõdni, vagy kutatni az interneten.




Nem sokat tudunk például a befektetési alapokról sem, amelyek más országokban az egyik legkedveltebb befektetési formának számítanak. A befektetési alapokról Miszori Istvánt, a K&H Alapkezelő vezérigazgatóját kérdeztük.

– Mi is az a befektetési alap?


– Az alapok viszonylag új befektetési formát képviselnek hazánkban. Az alapok kezelői kisebb befektetésekből nagy tőkét gyűjtenek össze, azt befektetik, majd az elért eredményt a kisbefektetők között felosztják. Mivel a nagyobb összegekre kedvezőbb hozamot lehet elérni, az alap jegyeivel nagyobb haszonhoz juthat a kis összeget befektetett ügyfél, mintha közvetlenül vásárolta volna meg ugyanazt a befektetést.

A befektetési alapok között számos fajta létezik. Választásunkkor tisztában kell lennünk azzal, hogy körülbelül mennyi ideig tudjuk nélkülözni az adott összeget, milyen kockázatot tartunk még elfogadhatónak és körülbelül mennyi hozamot szeretnénk. A K&H Pénzpiaci Alapja például rövid futamidejű államkötvényeket és bankbetéteket tartalmaz, így aki rövid távra szeretné kedvező hozammal és viszonylag kevés kockázattal pénzét elhelyezni, annak a Pénzpiaci Alap jó megoldás lehet.

– Milyen egyéb alapokat tudna ajánlani?
– Ajánlunk még kötvény, részvény és ingatlanpiaci alapokat is. A nálunk kapható K&H Aranykosár és K&H Kötvény alapjainkat azoknak ajánljuk, akik legalább fél, de inkább egy éven túl szeretnék pénzüket lekötni, ezek az alapok állampapírokhoz hasonló biztonságot kínálnak.

– A részvény alapok közül milyen típusokat kínálnak?
– Három fő részvény alappal rendelkezünk jelenleg: a K&H Amerika, a K&H Unió és a hazai részvényekkel foglalkozó K&H Navigátor Alapokkal. A külföldi alapok nevei tükrözik, hogy az alapok mely földrajzi területen kibocsátott részvényeket vásárolnak.

– Mi történik akkor, ha az ügyfél szeretne hozzájutni befektetéséhez, vagy esetleg annak egy bizonyos részéhez. Nem veszíti el esetleg az addig elért hozamot?
– Nagyon fontos tudni, hogy a fenti alapok mind nyitott végű alapok, azaz az ügyfél bármelyik banki nyitvatartási napon besétálhat a fiókba és felveheti a befektetett összeget részben vagy egészben az aznapi érvényes árfolyamon. A visszaváltási ár az elért hozamot tartalmazza,
a fennmaradó rész hozama pedig árfolyamnövekedés formájában tovább gyűlik.

– Miben különleges a K&H Ingatlanpiaci Alapja?
– Ez az egyetlen olyan alap, amellyel az ügyfelek rugalmas és kedvező formában külföldi ingatlanpiaci befektetéshez juthatnak.

– Hová fordulhat az, akinek felkeltettük az érdeklődését és szeretne többet megtudni erről a K&H befektetési alapokról?
– Az érdeklődőket felkészült munkatársaink a K&H Bank országosan közel 170 fiókjában várják, emellett kérdéseikre a Telecenter (06-1) 3 000 000 telefonszámán is felvilágosítást kaphatnak.


További hasznos információkért keresse a SuperShop Magazint az eladáshelyeken.








További információ a SuperShop-ról:
www.supershop.hu




A SuperShop program partnerei:





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top