Egyéb

Mi a trendi manapság?

A múltba tekintés jellemzi az idei divatot is, bár a megoldásban a jövõ technikája jelenik meg: az úgynevezett retro, futurisztikus elemekkel kombinálva. A jól öltözött, mégis lezser férfi és nõ hódít. Fõként, ha piros és narancs kiegészítõivel (sál) a divatszíneket is hangsúlyozza.




A bőr a férfidivatnak is meghatározó eleme, de csakúgy, mint a nőknél, itt is kombinálják minden mással. A sötétbarna bőrnadrág például hosszított fazonú zakóval igen sikeres összeállítása az idei ősznek.

„Jó bőr!” – mondják majd a divatot követő hölgyekre, ők ugyanis gyakran öltöznek bőrbe ezen az őszön. A tervezők kreációit bemutató kifutókon a legkülönfélébb „bőrkötéses” hölgyek vonulnak fel. A változatos hosszúságú szoknyák, ruhák, kabátok a színek széles skáláját vonultatják fel. A már emlegetett narancstól kezdve a gesztenyén át a csokibarnáig szinte minden árnyalat megtalálható.

A diétát egyébként is ideje előirányozni, ha netán valaki nyáron elmulasztotta volna, ugyanis most a klasszikus, nőies vonalak hódítanak. Ezen belül is a romantikus megjelenési forma dívik.

A divatirányítók a farmert lágy esésű és rusztikus anyagokkal, például muszlinnal, organzával kombinálják, és sok helyen felbukkannak a zsabók, a fodrok. A blúzok ujja? Puffosnak mondhatnánk, ugyanis kissé megemelik a vállat – akárcsak a nyolcvanas években. Ez is karcsúsít!

A kosztümök akár rövid, akár hosszabb szoknyával is hordhatók, ám a nadrágok „megnyúlnak”, szinte a földet söprik, ugyanakkor száruk kissé veszít a bőségéből. A csípőfazon marad, és bizony ez is karcsúbb alakot követel.

A hegyes orrú cipők vonala is a nőiességet hivatott hangsúlyozni: bár a sarok kissé rövidebb, de hegyesen elkeskenyedik. Nem véletlen, hogy „magassarkúban” a járása, sőt a tartása is más lesz egy nőnek. Hiába, anyáink, de előbb-utóbb nagyanyáink divatja is visszaköszön!

A bakancsot viszont egy időre el kell felejtenünk. A túrákra még mindig hasznos lehet, ám hétköznapi viseletre mindenképpen valami szexis, karcsú fazont ajánlott beszerezni.





A divatos öltözék fontos kiegészítő kelléke a táska és az öv is. Az előbbinél a kissé indiános beütés, a rojtos típus a trendi – természetesen bőrből. Az övek közül választható western, bohém vagy keleties stílusú, esetleg ékszerekkel díszített öv – bármelyikkel divatos hatást érhetünk el. Ezzel a kiegészítővel a legegyszerűbb nadrágot vagy szoknyát is fel lehet dobni.

Akinek jól áll, a fejébe nyomhat egy bőrből vagy kordbársonyból készült sapkát – vagány módon félrecsapva -, ez szexis és egyben lezser hatást kölcsönöz. A komolyabb típusú hölgyeknek inkább a kalap ajánlott. Az idei divat nekik is kedvez. A kalapfazonok homlokba húzva és félrecsapva is hordhatók, mindenképpen sejtelmessé teszik a megjelenést.

A sálak közül most a kötött, sokszínű modellekből válogathatunk. Ennek a kiegészítőnek jótékony, optikai hatása is van: minél hosszabb, viselője annál magasabbnak, nyúlánkabbnak hat.

A narancssárga és a mélypiros. Ezek az idei ősz vezető divatszínei. Vigyázat! Fogyókúrázóknak csak mértékkel javasolt, hiszen látványuk étvágyat csinál! Szerencsére a divattrend amúgy is inkább színcsoportokat, mint egy-egy színt ajánl viselésre.

A fent említett „hizlalókat” például bézzsel, a mélykéket és mélyzöldet türkizzel érdemes kombinálni. Ha a narancsot egy kis mély-pinkkel megbolondítjuk, igazán trendinek érezhetjük magunkat.


További hasznos információkért keresse a SuperShop Magazint az eladáshelyeken.








További információ a SuperShop-ról: www.supershop.hu



A SuperShop program partnerei:





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top