Egyéb

Citroen Xsara Playback

Tudjátok, mi a különbség, egy nõi és egy nem nõi autó közt? Ez nem találós kérdés, és bár mindenki azt gondolja, pontosan tudja a választ, nem is olyan könnyû egyszerûen megfogalmazni.




A Citroën Xsara Playback első pillantásra nem egy tipikusan női autó, hiszen mind kívülről, mind pedig belülről férfiasnak tűnik. Ám a határozott megjelenés, amely az autóból sugárzik, franciásan könnyed eleganciával párosul. Az autó belső terének kialakítása esztétikus, kényelmes és praktikus is egyben, a felszereltsége pedig meglepően gazdag. A könnyen kezelhető tükrök és a minden irányban akadálytalan kilátás megkönnyítik a parkolást, ám ha ez valakinek esetleg nem lenne elég, tolatóradar is segít a nehéz helyzetekben, ami – ha parkoltál már szűk helyen a belvárosban, tudod – rendkívül hasznos segítség. És talán kevésbé stresszes, mint a centizgetés az első koccanásig.





A még álló helyzetben is szinte erőkifejtés nélkül fordítható szervokormány nemcsak a parkolást könnyíti meg jelentősen, de a hosszabb utak is kevésbé fárasztóak. Az autó könnyebben irányítható, ezzel együtt az autó vezetőjének és utasainak biztonságáról ABS és 4 légzsák is gondoskodik. A vezetés kényelméhez ma már elengedhetetlen a mindig megfelelő belső hőmérséklet, így a Citroën Xsara Playbackban is automata klíma segít hűvösen tartani a vezetőt még a nyári melegben is, amit talán az tud leginkább értékelni, aki szállt már ki légkondi nélküli autóból a nyár közepén, miután másfél órát ült a dugóban.





A Citroën Xsara Playbackben szinte nem is kell másra figyelni, mint a vezetésre, s hogy ez valóban így van, arra bizonyíték az eső esetén automatikusan bekapcso-lódó ablaktörlő, és az autó műszaki állapotát és működését folyamatosan ellenőrző és kijelző fedélzeti számítógép. Megnyugtató érzés tudni, hogy “bármire van is szüksége” az autónak, egyértel-műen jelzi, s addig, amíg ez meg nem történik, a vezetés mellett talán csak egy dologra érdemes odafigyelni, és az a beépített rádiós magnó.





Meglepő módon ennek a jól felszerelt autónak rendkívül kedvező az ára: egy Xsara Playback 1.4i SX például már 3 190 000 forintért megvásárolható, de az 1.6-16V modellhez is hozzá lehet jutni már 3 420 000 forintért.


Szóval, női autó vagy férfi? Nehéz eldönteni. Szerencsére, nem kell mást tenned, mint benézni a legközelebbi Citroën márkakereskedésbe, és próbára tenni a Citroën Xsara Playbacket. Annyit elárulunk, mi már tudjuk a választ!

Ha többet szeretnél megtudni az autóról, látogasd meg a Citroen Xsara oldalát!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top