Egyéb

A legfontosabb, hogy a legfontosabbakat biztonságban tudja

Aki csak önmagáért felel, az könnyen lehet könnyelmû. Ám akinek a családja biztonságát kell szem elõtt tartania, az nem választhat mást, mint a legbiztonságosabbat. Nekik készült a Peugeot 807.




Ebben a letisztult vonalú, elegáns, macskaszerű autóban számos rendszer gondoskodik az utazás veszélytelenségéről.


Ilyen többek között

• a programozható sebességtúllépés-figyelmeztetés,
• az esőérzékelős ablaktörlő, amelynek érdekessége, hogy szükség esetén tolatáskor a hátsó ablaktörlőt is automatikusan bekapcsolja,
• a tolatást segítő rendszer
• a gyerekek felügyeletét lehetővé tevő extra tükör
• a légnyomás érzékelő szelep, amely folyamatosan ellenőrzi a gumiabroncsban uralkodó nyomást.






A passzív biztonságról a hat front- és oldallégzsák mellett az európai gyártók között elsőként használt teljes méretű két függönylégzsák gondoskodik. Ez utóbbiak a három üléssor valamennyi utasának fejét megvédik egy esetleges ütközés során.

Ha a család biztonságáról van szó, nincs kompromisszum.



Mindemellett ez az akár nyolc személy szállítására is alkalmas családi autó méreteihez méltó erőforrásokkal bír, az országúti száguldásra is alkalmas. A 2.0 és 2.2 literes benzinmotoros változat teljesítménye 138, illetve 160 lóerő, míg a 3.0 literes V6-os motor 205 lóereje és 200 km/h végsebessége a csúcsmodellek közé emeli a 807-et.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top