Egyéb

A stabil négyes

A négyessel megáldott emberek két lábbal járnak a földön. Megbízhatók, kiegyensúlyozottak, szeretik a rendet, a megszokott dolgokat.

A négy – mint belső szám




(azaz nevünk magánhangzóinak összege)

A négyes a lezártság, a befejezettség jelképe, avagy – némi képzavarral élve – a kerek egész, aminek négy sarka van. Szülötte ennek megfelelően gondolkodik: lezártan, sarkosan, de mindig tökéletes rendszerben látva a dolgokat. Nyugodt, kiegyensúlyozott ember, nem kerget hiábavaló álmokat. Nem kedveli a különcséget, elutasít mindent, ami kilóg a sorból és megbontja a rendet – azt szereti, ha minden a helyén van.


A négy – mint külső szám
(azaz nevünk mássalhangzóinak összege)

Négyesként megbízhatónak és precíznek látszunk. Kínosan ügyelünk arra, hogy feladatunkat maradéktalanul ellássuk. Pontosan követjük az utasításokat, tiszteljük a törvényeket, betartjuk a szabályokat. Mindig rend van körülöttünk – igaz, amolyan „sarkos” rend, amivel gyakran mások idegeire megyünk! – és nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy ránk bárki, bármikor számíthat.






A négy – mint sorsszám
(azaz teljes nevünk összege)

A négyes törvénytisztelő életre utal. Személyiségünktől függetlenül (sőt, gyakran belső konfliktust okozva!) olyan helyzetek elé állít, hogy nem kerülhetjük meg a szabályokat. Tetszik vagy sem: meg kell felelnünk az elvárásoknak. Semmi olyat nem tehetünk, ami „rendbontó”, különben a sors azonnal a „kezünkre csap”. Átlagos, de biztonságos, „mintaszerű” életet tartogat nekünk a négyes szám.


A négy – mint életszám
(azaz születési dátumunk összege)

Feladatként a négyes a fentiek megértését tűzi ki. Azt, hogy megleljük a szépséget a rendben, hogy tisztelni tudjuk a tradíciókat, hogy megértsük: milyen ereje van, ha következetesen betartjuk (akár a magunk által felállított) szabályokat. Meg kell tanulnunk rendszerben gondolkodni, látni, hogy minden apró dolog fontos, minden részletnek helye van – akár egy kirakós játékban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top