Egyéb

A súlyos nyolcas

A nyolcas szám "viselése" nem könnyû feladat: a megpróbáltatások elviselésére, a túlélésre tanít.





A nyolc – mint belső szám
(azaz nevünk magánhangzóinak összege)

A nyolcas „nehéz” szám: erős, rendíthetetlen, komor jellemet takar. A nyolcasok hajlamosak mindennek az árnyékos oldalát látni, szenvedésként megélni a dolgokat, ugyanakkor ők azok, akik mindent kibírnak – „a hátukon fát lehet vágni”. Nyugodtak, megfontoltak, az érzelmi szélsőségektől tartózkodnak. Pesszimizmusuk ellenére is lehet rájuk számítani.



A nyolc – mint külső szám
(azaz nevünk mássalhangzóinak összege)

A nyolcas az elpusztíthatatlanság érzetét kelti. „Viselője” szilárd, megvesztegethetetlen ember, nyájas, de szigorú, és nem könnyű megnevettetni. Látványosan aszkéta alkat: puritán, kerüli a feltűnést, a sallangokat. Megközelíthetetlen, magának való – az emberek különcnek, de bölcsnek és tiszteletreméltónak tartják.






A nyolc – mint sorsszám

(azaz teljes nevünk összege)

A nyolcas számot – mint sorsot – nem könnyű megélni. Nehéz helyzeteket, tragédiákat, betegséget sejtet, bár életünk problémáit sokszor mi magunk nagyítjuk drámává. A nyolcas befelé forduló, aszkétikus életet jelent, ami gyakran lemondásokkal jár. A hivatás kiválasztásában ezért nagy szerepet játszik az önfeláldozás: gyerekekkel, betegekkel, elesettekkel foglakoznak legszívesebben a nyolcasok.


A nyolc – mint életszám
(azaz születési dátumunk összege)





A nyolc a megpróbáltatások elviselésére, a túlélésre tanít. Az ember elpusztíthatatlan: az utolsó utáni pillanatban is vannak még rejtett tartalékok, csak higgyünk saját magunkban. Ne hagyjuk, hogy a csüggedés legyűrjön, tartsunk ki a végsőkig. A legnagyobb tanítómester: az idő. Hiszen mindennek van kezdete és vége – a szenvedésnek is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top