Egyéb

A vívódó kettes

Most megismerkedünk a számok részletes jelentésével. Kezdjük mindjárt a kettõvel. Azért azzal, mert – amint már bevezetõnkben említettük – az 1 (valamint a 11 és a 22) úgynevezett mesterszám, melyet csak késõbb tárgyalunk.







A zseniális festőnek, Paul Gauguin-nek, bizonyára sok belső harcot okozott a „reá szabott” 2-es szám
A kettőmint belső szám
(azaz nevünk magánhangzóinak összege)

A kettes szám a kettőség, a végletek szimbóluma. Ha belső személyiségünk értéke kettő, akkor bizonyosan sokat vívódunk, szélsőséges érzelmi viharokat élünk át, soha nem lehetünk semmiben sem bizonyosak. Minden dolgot két irányból közelítünk meg: ha jónak is tűnik, azonnal az árnyoldalát nézzük – igaz, a rosszban is megtaláljuk az értéket. Az örök kételkedők száma a kettő. 


A kettő
mint külső szám
(azaz nevünk mássalhangzóinak összege)

Ha mások „kettesnek” látnak minket, akkor feltehetőleg nagyon szeszélyesnek tartanak. Hangulatunk úgy változik, mint a tavaszi égbolt: hol derűs, hol pedig villámokat szór – minden érthető ok nélkül. Előfordulhat, hogy egy dologról percenként másképp nyilatkozunk, és egészen bizonyos, hogy minden felvetésre azonnal tudjuk az ellenérveket – mint a tükör, aki örökké fordítva láttatja a dolgokat.


A kettő
mint sorsszám
(azaz teljes nevünk összege)

A kettő sorsunkra vonatkozóan is a dualitást jelenti: egyszer fönt, máskor lent. Nagyon sok jóban van részünk, de megtapasztaljuk mindennek az ellenkezőjét is. Sikeres időszakokat mély hullámvölgyek követhetnek. Soha nem lehetünk biztosak a holnapban, folyton kételkedünk, és a legrosszabbtól tartunk – igaz, a legnehezebb helyzetből is győztesen kerülünk ki.






A kettő
mint életszám
(azaz születési dátumunk összege)

Az életszám jelentését nehéz körülírni, hiszen „küldetésünket”, karmánk célját jelenti. Jelen esetben a kettő a végletek megértését kívánja  tőlünk. Az a feladatunk, hogy megéljük lelkünkben a poklot és a mennyországot, hogy megértsük: a nappalt mindig éjszaka követi, hogy nincs fény árnyék nélkül, hogy az örök körforgás az élet része, és nem tehetünk ellen semmit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top