Egyéb

Tíz – az egyik mesterszám

Elérkeztünk a mesterszámokhoz. E számokat az alkimisták naprendszerünk bolygóihoz kapcsolták, mégpedig az ún. messianisztikus, azaz a külsõ bolygókhoz (Uránusz, Neptun, Plútó), ill. a Naphoz. Innen ered különleges szerepük.





A tíz – mint belső szám
(azaz nevünk magánhangzóinak összege)

A tízes a Nap száma. Ha valaki azt a számot hordozza „belül”, különleges elhivatottsággal rendelkezik. Világmegváltó gondolatai, egyéni elképzelései vannak. Úgy érzi (és nem alaptalanul!), hogy minden szál az ő kezében van: nem látványos módon, de határozottan irányítja környezetét. 







Kata a sugárzó tizes: szépségével, tehetségével sokakat ámulatba ejt.


A tíz – mint külső szám

(azaz nevünk mássalhangzóinak összege)

Tízesként az ember sugárzik, mint a Nap. Legtöbbször szép, de mindenképpen feltűnő jelenség. Az emberek szeretnének hozzá közel kerülni, keresik társaságát. Bármibe kezd, kreatív, tehetséges, sokoldalú – de leginkább fellépésével bűvöl el. Sztárnak született: egy igazi csillag, akárcsak a Nap.

 






Dalí mind külsejében, mind sorsában hordozta a tizes számot




A tíz – mint sorsszám
(azaz teljes nevünk összege)


A tízes a „kiválasztottak” sorsszáma. Kivételes ereje és tehetsége van a vezető szerephez – általában tömeget irányít, befolyásol, de legalábbis hatással van. Gyakran dönt sokakat érintő kérdésekben (pl. vezető politikus), vagy nagy hatással van a közízlésre, mert reflektorfényben, középpontban van.



A tíz – mint életszám
 



(azaz születési dátumunk összege)

A tíz az „isteni elv” létezését tanítja. Azt, hogy a szálak ugyanoda futnak össze, ahonnan indultak. Az életünk nem véletlenszerű események mozaikja – úgy működik, mint a Naprendszer: meghatározott elv szerint, meghatározott irányba halad. És mindig áll valaki a középpontban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top