Egyéb

A legelsõ

Cameron Crowe, aki saját kamaszkori lázadásának állít emléket a Majdnem híres címû nosztalgikus rockfilmben, mára a nagymesterek igazi tisztelõje lett.

Fura humor

Amikor elkészült a film, az első ember, akinek Crowe a teljes anyagot megmutatta, a vígjáték élő klasszikusa, a 94 éves Billy Wilder volt.







Billy Wilder
– Buzgón jegyzeteltem, azt figyeltem, min nevet – mondja Crowe. – A legjobban azon mulatott, amikor Penny Lane (Kate Hudson) megtudja, hogy szerelme őt és egy láda sört ajánlotta tétként egy pókerpartin, és el is veszítette mindkettőt. Mielőtt a lány zokogni kezd, még megkérdezi: „Milyen sör volt?”. Hát, ez tetszett neki a legjobban.
Valószínűleg a huszonkét éves színésznő sem hagyta hidegen a Van, aki forrón szereti és a Legénylakás aggastyán alkotóját. A vetítés után ugyanis levelet írt Kate Hudsonnak, amelyben az állt: „Ha forgatnék még filmeket, maga lenne a főszereplőm, kislány.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top