Egyéb

Akár egyhavi eső is leeshet ma

Nemzeti ünnepünkre egy hullámzó hidegfront jelentős mennyiségű esőt hoz. A sok eső miatt több megyére és a fővárosra is figyelmeztetéseket adtak ki.

A várható sok eső miatt két megyére és a fővárosra elsőfokú, hat megyére pedig másodfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint vasárnap délutántól hétfő estig az országban nagy területen jelentős, az ország északnyugati, illetve délkeleti területeit leszámítva 30-80 milliméter eső valószínű. Emiatt Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében másodfokú, míg Komárom-Esztergom és Pest megyében, valamint Budapesten elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Forrás: met.hu

Hétfőn, a nemzeti ünnepen országszerte tartós esőre figyelmeztetnek, első, másodfokú, míg a középső területeken (köztük a fővárosban) már harmadfokú figyelmeztetésekkel. Elsősorban a Dunántúlon egész nap helyenként viharos széllökések is lehetnek. A hétfő déli, kora délutáni órákban 75-85 kilométer/óra körüli széllökésekre is számítani lehet.
 

Forrás: met.hu

Az előrejelzés szerint vasárnap a legmagasabb hőmérséklet általában 12-17 Celsius-fok között várható, de az Alföld déli részén 18-20 fok is lehet. Késő estére 8-14 fok közé hűl le a levegő. Hétfőn a minimum-hőmérséklet 8-13, a maximum 9-15 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top