Egyéb

Németh Lajos a cserszegtomaji napraforgómező közepén ázva jelenti: marad a hideg idő

Ilyen jelenetet utoljára az Idétlen időkig című Bill Murray-klasszikusban láthattunk. De legalább ezen derülhetünk egy kicsit, ha már a hétvége borús és hideg lesz.

„Baromi szürke lesz, soha nem múló, életfogytig tartó!” Bizonyára sokan emlékeznek az Idétlen időkig című kultikus vígjátékra, amelyben Bill Murray kattant időjósként a télről értekezik egy, a Mormota-napot ünneplő isten háta mögötti kisvárosból bejelentkezve. Nos, valami hasonlót láthattunk ma reggel, a TV2 Mokka című műsorában, amikor Németh Lajos, a népszerű tévés meteorológus egy cserszegtomaji napraforgómező közepéről jelentkezett be, hogy időjárás-jelentést adjon.

Becsületére legyen mondva, hogy Németh a Murray által megformált morózus kollégájával ellentétben a szemerkélő eső és a hideg ellenére is megpróbálta megőrizni a jókedvét – több-kevesebb sikerrel. Jól is jött némi kedélyesség, mert amit mondott, az nem volt túl szívderítő.
 
„Tényleg nagyot fordult a világ tegnap óta, a 32-34 fokos kánikulai hőséget egy csapásra megszüntette az a hidegfront, ami (…) tegnap a késő esti órákban érkezett – mondta. – A következő napokban a június második felében szokásosnál hűvösebb, szeles idő vár ránk, olyannyira, hogy a hőmérséklet csúcsértéke messze-messze a harminc foktól, helyenként ilyen 20-23 fok között alakul.”
 
A meteorológus szerint a nyár visszatérésére július első hetéig várnunk kell, úgyhogy ideje elővenni a naftalinból a meleg hónapokra elspájzolt kabátokat. Tudják, sál, sapka! (Brrr…)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top