nlc.hu
Egyéb

Üzemen kívüli lift miatt áll a bál egy panelházban

Üzemen kívüli lift teszi pokollá az életet egy budapesti panelházban

A 11 emeletes pestszentlőrinci épületben hetek óta lépcsőzniük kell a lakóknak.

„Ku… anyátokat” – ezzel a trágár felirattal látta el valaki azt a papírt, amin szerepel, hogy szokatlanul hosszú karbantartási és felújítási munkálatok miatt átmenetileg nem működik a lift az egyik, 11. emeletes pestszentlőrinci panelházban. A lakók – akik közt idősebbek és terhes kismamák is vannak – a helyzetet egyre nehezebben viselik, a lépcsőzés ugyanis sokuk számára, egyenesen kínszenvedés – számolt be a nyomasztó helyzetről egy riport keretében a Blikk.

cipő talpa egy lábon, ami lépcsőzik

Fotó: Pixabay

A felújítást végző Com-Lift2000 Kft. által kihelyezett tájékoztatása szerint a munkálatok július 19-én kezdődtek és augusztus 8-ig tartanak. A Blikknek a cég vezetője nem kívánt nyilatkozni, annyit azonban elmondott, hogy a 44 éves felvonó teljes rendbetétele valóban három hétig tart. A munkát pedig azért a nyár legmelegebb időszakában végzik, mert a lakásszövetkezet elnöke, Berényi György ekkorra kérte azt, mondván, nincs iskola, a gyerekek egy része táborokban van, sokan meg nyaralnak, így kevesebben vannak otthon.

Szinte pont három évvel ezelőtt egy tízemeletes pécsi panelházban okozott jelentős felháborodást, hogy egy hónapon keresztül nem működött a lift. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top