Egyensúlyban
Hirdetés

6 influenszer, aki tényleg segít, hogy másképp lásd az életet (x)

Bár a közösségi médiáról sok rosszat el lehet mondani, maga az influenszerkedés pedig negatív felhangot kapott, egy biztos, az online térben rengeteg olyan embert találunk, aki történetével, gondolataival, művészetével, emberi nagyságával emberek tucatjai számára jelent kapaszkodót.

A Robotlány

Lukoviczki Réka alig múlt húsz, amikor autóbalesetet szenvedett, amiben elvesztette bal lábát. Felépülése hosszú hónapokon át tartott, ám az idő és az elszántság elhozta számára a gyógyulást. Réka nemcsak járni tanult meg egy művégtag segítségével, de futni is. Legutóbbi 5 kilométeres távjáról ezt írta: „Rohadtul nem komfortos átlépni a korlátainkat, olyan, mintha az ember lábai alól kifutna a talaj. Megszűnik a stabilitás, megkérdőjeleződik sok, biztosnak hitt alapköve az életünknek. A semmiben lebegünk. Az egyetlen dolog, amit tehetünk az az, hogy megtanulnunk önmagunkba kapaszkodni. Elfogadjuk, hogy most ez egy nehéz helyzet, elfogadjuk, hogy szenvedünk. Nem söpörjük a szőnyeg alá. Piszkosul fáj, de a szívünk mélyén már sejtjük, sőt, tudjuk, hogy ezek az instabil momentumok fognak minket eljuttatni a következő szinthez. Hiszen nincs fent lent nélkül.” Réka története, Instagram oldala és A lábatlan blog nevű online naplója rengeteg ember számára jelent kapaszkodót.

Deliciously Ella

Ella Woodward mindössze húszéves volt (2011), amikor egy nem túl ismert betegséggel, a poszturális ortosztatikus tachycardia szindrómával diagnosztizálták. A zavar lényege, hogy hirtelen helyváltoztatásakor nagyon megugrik a beteg pulzusa, miközben az agy és a szív vérellátása csökken. Ella problémájának leggyakoribb tünetei a krónikus fáradtság, a gyomorproblémák, a fejfájás és a kontrollálhatatlan vérnyomás voltak. Miután két éven keresztül szinte ki sem mozdult az ágyból, a fiatal lány elhatározta, újra a kezébe veszi élete kormánykerekét, és különleges diétába kezdett. Száműzte a mindennapokból a feldolgozott ételeket, és egy nagyon látványos diétába kezdett. Akkor még nem tudta, élete hatalmas fordulatot vesz, és egy jól működő üzlet büszke tulajdonosa lesz. Online naplójának és szerethető személyiségének köszönhetően nevét és termékeit megismerte a világ, megírt négy könyvet, weboldalát milliók látogatják, nyitott két kávézót Londonban, ma pedig már applikáción is elérhetők azok a tippek, amik segítségével felülkerekedhetett a betegségén.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Deliciously Ella (@deliciouslyella) által megosztott bejegyzés, Márc 17., 2020, időpont: 4:48 (PDT időzóna szerint)

 

Jessamyn

Mindegy, hogy mekkora a combod és a derekad körmérete, a magasságod vagy épp a karod hossza, a méret tényleg nem lényeg: ennek ékes bizonyítéka Jessamyn Stanley, a gömbölyded, életigenlő jógainstruktor, aki nemcsak ászanákra, de elengedésre is tanít – aminek szerves része testünk szeretete és elfogadása. Jógaóráin energetikus vinyasa flow-t tanít, szerinte ugyanis ez az a mozgásforma, ami segít felülkerekedni a mentális és érzelmi akadályainkon. Óráin a testpozitív szemlélet és az elfogadás az úr, az első, amit a tanítványainak megtanít, hogy ne azt kérdezzék meg maguktól, hogy Hogy nézek ki? hanem, hogy Hogyan érzem magam? 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Jessamyn (@mynameisjessamyn) által megosztott bejegyzés, Márc 31., 2020, időpont: 7:36 (PDT időzóna szerint)

 

Ne pánikolj, sportolj!

Tamás Rita édesanya, edző, újságíró, coach és gyógyult pánikbeteg, aki a közösségi média felületein mutat példát másoknak. Ritánál még 1996-ban diagnosztizáltak pánikbetegséget, ami hosszú évekre átvette élete felett az irányítást – de csak egy ideig,  tízévnyi tehetetlenség után ugyanis rájött, hogy a megoldást magának kell felkutatnia. A sport és az önfejlesztés útjára lépett, teljes életmódváltásba vágott, és úrrá lett a pánikon.  Környezete ösztönzésére lépett a nyilvánosság elé: „2014-ben alapítottam a Facebookon a Ne pánikolj, sportolj elnevezésű oldalt azzal a céllal, hogy átadjam azt a sok tudást és tapasztalatot, amit 1996 óta gyűjtöttem a pánikbetegség elleni harcban. Akkor kerültem az első rohamom után kórházba” – írja a sportújságíró, edző és motivációs tréner influenszer, aki nemcsak a betegségeiből, de a magánéleti válságaiból is a sport segítségével tudott felállni. 

Turia Pitt

Az ausztrál ultramaratoni futó nevét ma már nagyon sokan ismerik, ő az a sportoló, akinek teste egy verseny során egy erdőtűzben súlyosan megégett, az orvosok pedig azt jósolták neki, hogy soha többé nem tud majd rajthoz állni. A fiatal nő rácáfolt erre, felépülése után bevállalta az Ironman Australia triatlont, ahol közel 4 kilométert úszott, 180 kilométert kerékpározott és 42 kilométert futott – idén februárban pedig megszületett második kisfia is. A mérnök végzettségű nő mára jól ismert motivációs előadóvá nőtte ki magát, akinek kivételes története és élete sok ember számára inspiráló. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Turia (@turiapitt) által megosztott bejegyzés, Máj 9., 2020, időpont: 1:16 (PDT időzóna szerint)

 

Pávó Réka

Pávó Réka nevét pár évvel ezelőtt ismerhettük meg, amikor a vele készített interjúkban őszintén mesélt a leukémiával vívott harcáról, majd nem sokkal később azt is bebizonyította, hogy nemcsak bátor túlélő, de tehetséges fotóművész is, aki a Huawei és a National Geographic közös fotópályázatának első díját saját gyógyulástörténetének megörökítésével, az „Art & Leukemia” sorozatával nyerte el. Réka nemcsak a fotóival, de soraival is inspirál és bátorít. 

Nyitókép: Profimedia

A cikk az Iberogast forgalmazója, a Bayer Hungária Kft. megrendelésére készült.

Olvass még a témában!

Hirdetés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top