Életmód

Kényeztetés felsõfokon

Vajon miért is isszuk a teát tejjel vagy tejszínnel? Egyszerûen azért mert finom! És hogy jön a teához a vanília? Mert azt meg pont tejjel szoktad meg?

Tejek





Bár nálunk még mindig sokan csak a szájukat húzzák az angolok egyik legjobb találmányára, nagy hiba lenne kóstolás nélkül ítéletet mondani. Van persze olyan vélemény is, hogy a szép tiszta tea “csúnya” átlátszatlan lesz a tejtől. Pedig csak épp olyan lesz, mint egy tejeskávé. Ha neked sem tetszett eddig, csak erre gondolj.

A különféle teák, ha elég ínyenc és tapasztalt vagy hozzá, nagyon különbözőek. Ehhez persze érdemes nem a reggeli rohanásban bögrébe lógatott filterre koncentrálni, hanem ráérősen, gondosan kiválasztott italokat tesztelni. No meg gondosan elkészítve.

A különböző ízeket pedig semmi nem hozza ki jobban, mint a tej. Minden zamatot külön hangsúlyoz, tompítja a tea savtartalmát. És természetesen ugyanez igaz a tejszínre is. Ne hagyd ki.






Vanília


Ha már rákaptál arra, hogy a tea ízét ne nyomd el citrommal és cukorral, itt az idő, hogy kísérletezni kezdj. Az igazán sima, könnyű ízek kedvelőinek ajánljuk a vaníliát is. Ha nincs a teában citrom, akkor remekül illik hozzá. Elkészítheted magad is, ha vaníliarudat használsz, de létezik sok vaníliaaromát tartalmazó filter is.

A lényeg pedig mindig az idő, hiszen a teázás valóban szertartás! És kísérletezz, amivel csak szeretnél, fő, hogy a tea ízét hangsúlyozza!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top