Életmód

Tavasszal teát?

Gondolom Te is örülsz, hogy végre hallod a madarakat, és nem kell az estéidet a kanapé sarkába kuporodva a bögrébe kapaszkodva töltened. De azért ne hagyd el jóbarátod, a teát!

A tavaszi esték is lehetnek hűvösek, és ilyenkor újra előkerül téli legjobb barátod. Ha pedig amúgy is túlfeszített vagy, akkor is van megoldás. A hidegben megszokott élénkítőkre sem lesz már szükséged, hiszen arra ott a napfény, és az sem baj, ha aktuálisan kedvenc italodat hidegen is elfogyaszthatod.






Gyümölcstea vagy gyümölcs ízesítésű tea?

Sokan még ma, a termékskála bővülésével is összekeverik ezt a két fogalmat. Nem mindegy pedig, hogy melyiket választod, hiszen a gyümölcstea bárkinek kedvére válhat, míg a gyümölcsös tea nem mindenkinek engedélyezett.

Hogy mi a különbség? Az igazi gyümölcstea nem tartalmaz fekete teát, tehát nincsenek benne a néha olyannyira áhított élénkítőszerek. Mégis felfrissülhetsz tőle, hiszen a valódi gyümölcsök valódi íze is segít ebben. Ezek a teák ugyanis nagyrészt igazi szárított gyümölcsdarabokból állnak. Éppen emiatt nyugodtan fogyaszthatja bárki, akinek valamilyen okból a fekete tea nem ajánlott.

Találhatsz belőlük valódi, darabos zacskós változatot, de már filteres variációk is megjelentek a boltok polcain. Hogy melyiket válaszd? Ezt rád bízzuk, kényelmességedre, hogy igazi, szűrős szertartást akarsz, vagy csak gyorsan létrehoznád. A legjobb, ha mindegyikből van otthon!






Gyümölcs ízesítésű tea


Ezek a fajták általában fekete tea és aroma, vagy valódi gyümölcsdarabok keverékei. Szintén nem árt, ha ott vannak a polcodon, mert így a vágyott felfrissülés közben sem kell lemondanod kedvenc gyümölcseid ízéről.

Persze csak akkor válaszd ezeket, ha a fekete teát is választhatnád, hiszen attól, hogy más ízű, a hatása nem változik!






Finomságok új ízekkel


A gyümölcs- és a gyümölcs ízesítésű teák is nagyon finomak akár melegen, akár hidegen. Jók önmagukban, és némi édesítéssel is. A citromot már kevésbé javasoljuk, hiszen annyira domináns, hogy elnyomhatja gyümölcstársát.

És egy kifejezetten ínyenc korty: kóstold meg egy löttyintésnyi tejjel. Semmi nem hozza úgy ki a gyümölcsök ízét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top