nlc.hu
Életmód
A Kabbala mágiája

A Kabbala mágiája

Egyre gyakrabban hallunk olyan világsztárokról, akik a Kabbala követõivé váltak. Madonna, Mick Jagger, Gwyneth Paltrow, Liz Taylor és Antonio Banderas is Kabbala-centrumokba jár.





De vajon tudjuk-e, mi a Kabbala?

A Kabbala a héber misztika évezredes bölcsessége, amelyet vallási hovatartozásától függetlenül bárki követhet. Tanításának középpontjában szimbólumrendszerek állnak, melyek Isten és a mindenség titkait rejtik. A titkok a számmisztika segítségével fejthetők meg, a kulcsokat a Szentírás tartalmazza, amelynek betűi számoknak felelnek meg. A Kabbala szerint, ha megtanulunk olvasni a világ rendjében, magához Istenhez kerülünk közelebb.

A Kabbala az emberiség történetének legősibb forrása. Célja a világ megjavítása, az Ádám és Éva bűnbeesése előtti harmónia visszaállítása. Központi szimbóluma a teremtés rendjét megjelenítő Élet Fája, amelynek geometrikus szerkezetével minden jelenség leírható és magyarázható. Így az ember életének értelme is, amely a gyökerektől indul, majd felfelé haladva a fán lassan elérjük a lombkoronát, végül pedig találkozunk az isteni fénnyel.

Az ősi időkben a Kabbala titkait beavatott mesterek adták tovább szájhagyomány útján a kiválasztott tanítványoknak. Később ezeket a tanokat írásban is rögzítették, és megszületett a két legfontosabb kabbalisztikus írás, a Sepher Jezirah (A keletkezés könyve), valamint a Sohar (A pompa könyve), amelyek a tanítások alapját képezik.






Misztikus tanulmányok


Az ősi misztika napjainkban vált divatossá – ennek elsődleges oka vélhetően a világméretű bizonytalanság. Az emberek szeretnék tudni, hogy mi az életük értelme, milyen célból születtek. Választ várnak a „honnan jöttem, merre tartok” kérdésére is, amelyet a Kabbala elmélyült tanulmányozásával megkaphatnak.
Komoly kabbalisták azt mondják, hogy az ősi misztika tanulmányozása egy életre szól, és komoly elmélyültség szükséges hozzá. Azok a világsztárok például, akik a Kabbala követőivé váltak, nemcsak a szerencsétlenségtől távol tartó piros szalagot kötik a csuklójukra, hanem folyamatosan tanulnak, a saját életük értelmét kutatják.


Madonna meséiről és más érdekességekről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top