Életmód

Pihe-puha világ

Nyilván te is tudod, hogy az életed nem lehet teljes anélkül, hogy ruháid pihe-puhák lennének, és finom, hosszantartó illatot árasztanának. Mi is teljes életre vágyunk, így hát tettünk egy kis kirándulást a textilöblítõk sokszínû és illatos világába.





Sajnos előre le kell szögeznünk, hogy két olyan partnerre sikerült csak akadnunk, akik elég merészek voltak a termékük kipróbáltatásához. Ebből azonban nem biztos, hogy messzemenő következtetéseket kell levonni, ezt mindenki egyéni ízlésére bízzuk.

Mint ahogy az egyéni ízlés nagy szerepet játszik az öblítők kiválasztásában is. Hiszen ki ne élte volna át azt a torokszorítóan izgalmas pillanatot, amikor a hipermarket vagy az egyéb boltok öblítős polca előtt szagolgatva próbálta megtalálni azt az illatot, amely a flakonból kiáradó rémisztő töménysége ellenére azt ígéri, hogy éppen a kellő mértékben és minőségben illatosítja ruháit! De kitartunk, és szagolunk és szagolunk, hiszen mindannyian a jóillatú puhaságra vágyunk.

Vannak persze olyan emberek, akiknek egyszerű az élete, egyszer megszeretnek egy márkát, és sosem szakadnak el tőle. A gond csak az, hogy néha megszűnik egy-egy illat, és olyankor az ember ott marad hoppon.










Parfüm vagy diszkréció?


Szerencsére a két tesztelt márka éppen a két újonnan felfedezett alapvető öblítőkategóriát fedte le. A kategóriákat mi magunk állítottuk fel a tesztelés során, így hát kissé szubjektívek. Az első kategória, a DM saját márkájú denkmit öblítőcsaládja azoknak való, akik nem akarják, hogy parfümjük illatát elnyomja ruhájuk illata. Ennélfogva sokkal kevésbé erőteljes az illat, már vizes ruhákon is érezhető a különbség.

A másik kategória a már-már parfümszámba menő fajta, ami szerencsére azért nem annyira meghatározó, hogy egész nap csak ezt érezzük magunkon. Ilyen a Silan, amely ráadásul nagy választékával is segíti vagy nehezíti a döntést. Elég, ha kiteregeted a ruhákat a lakásban, máris elfelejtheted a szobaillatosítót, így hát valóban két legyet ütsz egy csapásra.






Az öblítő illata – maszkulin és feminin vonások a textilöblítésben


Széleskörű kutatásaink fényt vetettek egy igen fontos problémára. Van nőszagú öblítő, meg családnak való, és van férfiszagú is. Ez ismét komoly választási töprengést eredményez. A kérdés tán bagatellnek tűnhet, de nem kevés embernek okoz fejtörést.

Azt is megállapítottuk, hogy mindkét márkán belül létezik egy olyan illat, ami az igazán konzervatívaknak való. Talán nevezhetnénk „kék illatnak” is. Képviselői mindig kékek, és az illat gyerekkorunk öblítőire emlékeztethet bennünket. Ilyen a denkmit Meeresfrische és a Silan eredeti kékje. De nem a Blue Sky, mert az a nyerő férfiillat!






Mi azonban saját ruháinkat bevetve teszteltük a két említett márka minden illatát, így bízvást bízhattok eredményeinkben.

denkmit – ennek a márkának, ahogy már említettük, kevésbé meghatározó az illata, tehát itt nem akkora a fejtörés. Egész családok használhatják nagy élvezettel mindegyik variációt, kivéve a rózsásat, ami azért inkább a női kategóriába tartozik.





A Silan élénkebb, erősebb és hosszabban tartó illatával persze más típus. Itt találtuk meg a két nagyon nyerő férfi illatot: Blue Sky és White Tulip and Soft Mint névre hallgatnak. Kifejezetten női viszont a rózsaszínű Rose (bár ez kicsit egyiptomiasnak tűnt, csak nagyon édes illatokat kedvelőknek ajánlott!), a sárga Jasmine, de a nyerő a tényleg parfümszerű lila változat. A többi családoknak, együtt mosó fiúknak és lányoknak is remek, különösen a narancsszínű szantálos formula, amely friss, de nem férfias.


Remélhetőleg sikerült némi eligazítást nyújtani a tömény illatok világában. Egy konzekvencia született még. Nem véletlen, hogy csak az illatokba feledkeztünk bele, mert hatásban túl sok felfedezhető különbséget nem találtunk. Jó öblögetést mindenkinek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top