nlc.hu
Életmód
Szívleld meg te is, de mit is?

Szívleld meg te is, de mit is?

„Azok vagyunk, amit megeszünk” - hirdeti egy kínai mondás. És valóban. Vannak ismert és kevésbé ismert szólások, közmondások, amelyekkel sokszor találkozunk .

Akár használjuk is őket, igazi jelentésük, mélyebb üzenetük gyakran mégsem ragad meg minket.




De mi is a célja az ilyen és ehhez hasonló népi bölcsességeknek? Erre próbál meg a Flora őszi, Szívleld meg elnevezésű kampánya rámutatni.

Ha most ellátogatsz a www.flora.hu  weboldalra, végigolvasod az ország neves szakembereinek tanácsait, és a szavak mögé nézel, rá fogsz jönni, hogy egy-egy apró tanács, észrevétel mennyire képes megragadni egy-egy terület lényegét. A kampány célja ennél több, mégpedig, hogy az egészség témakörét átfogó tanácsok hatására változtass. A szavaknál ugyanis már csak egy dolog jelent többet, a tett.

Gondolj bele a híres aerobikosunk, Katus Attila által megfogalmazott „vagy te gyötröd a tested, vagy ő gyötör téged” gondolatba. Katus Attila neve, gondolom, azért már mond neked valamit… Szóval a lényeg itt is a mondat mögött van, ha jobban belegondolsz, mennyire igaz ez a megállapítás.





Vagy menjünk tovább, Dr. Czakler Éva mentőorvos szerint „az egészség olyan, mint a levegő: csupán hiánya tűnik fel.” Ez is mennyire helytálló! Egyetlen mondat, és mégis mennyi a veleje! Te hányszor gondolsz egy nap arra, hogy milyen jó, hogy lélegzel? Vajon értékeled ezt, vagy természetesnek veszed? A szavak mögé nézve, valóban: amíg egészség van, addig ennek meglétét adottnak vesszük. Aztán ha már felmerülnek a problémák, rádöbbenünk, hogy „az egészség nem minden, de egészség nélkül minden semmi.” Nem elég azonban ezen mondások tartalmának helyességén elmélkedni, a tettek mezejére kell lépni.

De hogyan is? Kezdd a www.flora.hu  oldalon lévő, életmódodat átfogóan felmérő tesztek kitöltésével, hogy teljesebb képet kaphass arról, hogy neked kell-e, és ha igen, mely területeken és hogyan, változtatnod. A négy témakört átötelő tesztek, úgymint általános egészségfelmérés, mozgás, táplálkozás, stressz, mind egy-egy jelentős területét vizsálják meg az életednek.






Ezt tekintsd kihívásnak, hiszen ha már tudod, hogy min kellene változtatnod, hogy egészségesebben élj, és kezdetben egy-két kisebb lépést beiktatsz az életedbe, pl. egy nap egyszer lift helyett lépcsőn mész fel az irodádba, vagy este lefekvés előtt 10 percre lemész sétálni, már az egészségedet szolgálod.
Egészségeden túl pedig, ha még a számodra jól bevált tapasztalaidat, tanácsaidat is megosztod az olvasókkal, már a köz érdekét is szolgálod. És még nyerhetsz is vele!







További információk a honlapon!»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top