nlc.hu
Életmód
Ismerd meg!

Ismerd meg!

Nem árt, ha az ember megismeri a termékek legfontosabb összetevõit. A sokoldalú gyógynövények "természetesen" ápolnak. Nézd meg, mivel ápolja fogaidat a Signal Family Herbal Fresh fogkrémje!





Zsálya: A zsálya egyik legelterjettebb gyógynövényünk. Úgy ismerjük, mint a  tökéletes szájápolót. Meleg teát készítve belőle jó hatása lehet foghúslazulásnál, foghúsvérzésnél, fogínygyulladásnál, sőt még szájpenésznél is. Illóolajának jól ismert fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása van, leveleiből teát készítenek, köhögéscsillapítás céljából. Levélforrázatát kitűnő vértisztítóként ismerik, ekcémákhoz és nehezen gyógyuló sebekhez. Használatos még hasmenés ellen, máj- és veseproblémákra, illetve aranyérproblémákra is. Régóta ismert izzadáscsökkentő és tonizáló hatása is.

Menta:




Nagyon sokoldalú gyógynövény. Hűsítő illata és hatása szinte mindenki számára ismert. Illóolaja kedvelt alapanyag szájvíz, fogcsepp, fájdalomcsillapító készítésére, de a kozmetikában és az élelmiszeriparban is használatos. Gyomor- és bélbántalmak esetén, görcsoldásra, altesti fájdalmakra a leveléből készült teát alkalmazzák. A belőle készült olaj remek ellenszere a kínzó fogfájásnak, valamit inhaláláshoz is remek hurutos megbetegedéseknél. Az olajat vízbe cseppentve nagyszerű fürdő. Jellegzetes hűsítő íze miatt remek kiegészítője a gyógynövénykeverékeknek.






Mirha:
Leginkább gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatása miatt szokták használni. Illóolaját alkohollal keverve nagyon hatásos szájüregfertőtlenítőt kapunk. Főként fogínygyulladás csökkentésére alkalmas. Szájüregfertőtlenítő hatása miatt fontos alkotóeleme fogkrémeknek és szájvizeknek is. Illóolaját párologtatva fertőtleníthetjük a légteret. Gombás bőrfertőzések kezelésére mirhaolajat tartalmazó készítményt érdemes választani. Nem irritálja a bőrt.


Eukaliptusz: Az eukaliptusz nagyon régen használatos gyógynövény. Az ausztrál




őslakosok a leveleiből készült teát lázcsillapításra használták, míg sok vizet megkötő gyökerét szomjúságoltóként rágcsálták. A 19. századtól fertőtlenítőként alkalmazták kórházakban. Manapság a növény leveleit használják a gyógyászatban, de elsősorban nem tea készítésére, hanem illóolajat nyernek belőle. A jó minőségű levelekből akár 3% illóolajat is nyerhetünk. Inhalálása sikeres lehet asztmánál, hörghurutnál, illetve különböző légzőszervi megbetegedéseknél. Influenzának vagy megfázásnek is hatásos ellenszere. A leghatásosabb antiszeptikus köptető, ezért sok cukorkának is fontos alkotórésze. Sokféle eukaliptuszt tartalmazó készítmény létezik. Gyakran készítenek belőle balzsamot, melynek bőrbe dörgölésével megkönnyíthetjük a légzést. Főzetét gyomor- és vesebaj esetén is fogyasztják. Mellékhatása jószerivel nincs.







Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top