Életmód

Minden probiotikus joghurt egyformán hatásos?

A probiotikumok, olyan jótékony hatású, elsõsorban tejsavbaktériumok, amelyek a tápcsatornán áthaladva nagy arányban élik túl a gyomor- és epesavak hatását.

A probiotikumok, olyan jótékony hatású, elsősorban tejsavbaktériumok, amelyek a tápcsatornán áthaladva nagy arányban élik túl a gyomor- és epesavak hatását. Ennek köszönhetően nagy számban, élő, aktív állapotban jutnak a bélbe, ahol folyamatos és nagy számú jelenlét esetén hatékonyan hozzájárulhatnak az emésztőrendszer egészséges működéséhez.

Egy joghurt akkor nevezhető probiotikusnak, ha elegendően nagy mennyiségben tartalmaz probiotikumokat (min. 106/g számban).

A hatást azonban jelentősen befolyásolja, hogy milyen gyakran, milyen mennyiségben és milyen probiotikus törzset viszünk be a szervezetünkbe.
Ezért néhány élelmiszergyártó, mint például a Danone, vizsgálatoknak veti alá termékeit, hogy azok jótékony hatását tudományosan is igazolja.

A Danone Activia, a benne található probiotikus kultúrának, a Bifidus ActiRegularis®-nak* köszöhetően hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez.

Danone Activia – belső egyensúly napról napra

Legyen az Activia a kiegyensúlyozott és változatos étrend része.

További információ a termékről: www.activia.hu

* A Bifidus ActiRegularis® kizárólag a Danone által alkalmazott egyedi probiotikum, mely megegyezik a korábban Bifidus EssensisTM néven ismert törzzsel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top