Életmód

Szépüljünk otthon!

Egy wellnesshétvégéhez néha az is elég, ha alaposan körülnézünk otthon a hűtőszekrényben. Íme néhány recept, amely jól fog jönni a szépítkezéshez.

Ha se időnk, se pénzünk nincs, hogy a hideg téli hónapokban egy hétvégét egy wellness-szállóban töltsünk, otthon is megoldhatjuk testünk és lelkünk kozmetikai kényeztetését. És még csak nagy energiabefektetést sem igényel.

 

Igazán természetes!

A hűtőszekrényben található élelmiszerek közül bizonyos zöldségek és gyümölcsök kozmetikai cikkeket is helyettesíthetnek, sőt használatukkal a tartósítószerek által kiváltott allergiák is elkerülhetők.


1. Répa-túró maszk: Élénkíti fáradt bőrünket. Egy zöldségreszelővel dolgozzuk fel a répát, majd keverjük püré állagúra, vagy egyszerűen csak turmixoljuk össze, és tegyünk bele három evőkanál túrót. Kenjük az arcunkra, és hagyjuk hatni 15-20 percig. Meleg vízzel mossuk le. Az eredmény: simává és feszessé válik az arcbőrünk. Ha esetleg nem találunk túrót otthon a hűtőben, akkor kenjük a friss sárgarépa levét az arcunkra. Ezzel is frissítjük és tápláljuk a bőrünket.

 

2. Babérleveles hajöblítés: A haj vöröses csillogásáról gondoskodik. Tegyünk egy maroknyi babérlevelet egy liter vízbe, főzzük körülbelül 20 percig, majd hűtsük ki. Öblítsük át a hajunkat vele.

3. Sörös öblítés: Igazán fényessé, dússá és puha tapintásúvá válik a hajunk tőle. Sőt még tartást is ad neki. További előnye, hogy serkenti a hajnövekedést. A szőkék világos sört, a barna hajúak pedig barna sört használjanak. Egy liter vízhez öntsünk fél üveg sört. Keverjük össze, és masszírozzuk a fejbőrbe is. Nem szükséges kiöblíteni. Nem kell megijedni, az illata hamar elillan.

 

4. Mandulás bőrhámlasztás: Ha bársonyosan puha bőrről álmodozunk, ideje, hogy tegyünk is érte valamit. A peeling (hámlasztás) célja, hogy a bőr felső rétegét eltávolítsuk, és ennek köszönhetően frissebb, üdébb, selymesebb lesz.

Készítsünk egy csésze forró zöld teát, szórjunk bele egy csésze finomra őrölt mandulát, és adjunk hozzá tíz csepp olívaolajat. Enyhén nedves bőrre kenjük, ragyogó alkalom, ha fürdés vagy zuhanyzás után használjuk.

 

5. Ananászpeeling: Arcbőrünk fiatalságának megőrzéséhez járul hozzá az ananász, és a pattanások elleni harcot is fel lehet vele venni. 50 dkg kockára vágott friss ananászt turmixoljunk össze. Kb. 1 dl vizet öntsünk rá, keverjük össze, és öntsük egy tálba. Szórjuk meg 2 evőkanál kukoricaliszttel, és adjunk hozzá egy fél teáskanál olívaolajat. Masszírozzuk körkörös mozdulatokkal a bőrünkbe, majd bő meleg vízzel öblítsük le.

 

 

6. Fürdés tejben-vajban: A tej és az olaj ápolja a bőrünket, kisimítja és rugalmassá teszi. Egy evőkanál olívaolajat öntsünk 1 dl zsíros tejbe, adjunk hozzá egy teáskanál hagyományos fürdőhabot. Ez azért szükséges, hogy az olaj és a tej jobban összeálljon. Ha ezt ki szeretnénk hagyni, az sem probléma. Helyezzünk illóolajat a fürdőkád szélére, például levendulát, és élvezzük nyugtató hatását.

 

 

7. Kivikúra: Megnyugtatja a száraz bőrt, és fiatalító hatása miatt is érdemes alkalmazni. Nyomjunk szét 5 szem kivit, és keverjük össze egy kis tejszínnel. Vigyük fel az arcunkra, 10-15 perc után mossuk le.

 

8. Banános maszk: Lággyá és puhává teszi bőrünket, és a vérkeringésünket is serkenti. Egy evőkanál passzírozott banánt, egy teáskanálnyi joghurtot és egy fél teáskanál mézet keverjünk alaposan össze. Oszlassuk el egyenletesen az arcbőrünkön, és 10-15 percig hagyjuk hatni. Langyos vízzel mossuk le.

9. Fissítés naranccsal: Élénkítő és kiváló pórusösszehúzó hatással rendelkezik. Csavarjunk ki egy narancsot, a levét egy kevés szénsavmentes ásványvízzel keverjük össze, majd alaposan dörzsöljük át vele az arcunkat.

 

12. Mentás vérpezsdítő pakolás: Keverjünk össze egy teáskanál friss sörélesztőt egy kis mentateával és 2 teáskanál testápolóval. Kenjük fel a testünkre, hagyjuk hatni 20 percig, majd langyos vízzel öblítsük le.

 

13. Olívás kézfürdő: Gyors segítség az erősen igénybe vett bőr ellen. Bársonyosan puhává varázsolja bőrünket, és vékony, könnyen töredező körmünket is táplálja. Tartsuk a kézfejünket 10 percig langyosra felmelegített olívaolajban. Ne mossuk le, csak hagyjuk megszáradni.

 

14. Tejszínes kézápolás: Selymesen lágy tapintásúvá változik a bőrünk, ugyanis hámlasztó és bőrmegújító hatása van. Körmeink pedig megerősödnek. Áztassuk a kezeinket 5-10 percig 1 dl tejszín és 2 dl langyos víz keverékében, majd öblítsük le.

 

15. Kamillás áztatás: Az ápolt kezekért forraljunk fel 3-4 dl vizet, tegyünk bele egy teáskanál kamillát és csalánt. Hűtsük langyosra, majd tartsuk benne a kezeinket húsz percig.

Wellness.lap.hu »
Egészség.lap.hu »
Szépség.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top