
Húsvét rovatunkban mindent megtalálsz egy helyen, mely segíthet az ünnepi készülődésben!
Íme egy kis ízelőt, de ha ennél többre vágysz, látogass el Húsvét rovatunkba! Katt ide!
Vendégváró ünnepi falatok |
A töltött tojás igazi klasszikus. Épp ezért hajlamosak vagyunk enyhén lenézően állni hozzá, pedig ha jól van ízesítve, akkor igen finom előétel. Szintén a „kezdők is elkezdhetik” kategória tagja, tökeletes megoldás a hegyekben álló húsvéti kemény tojások felhasználására.
- 10 tojás
- 5 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- snidling
- só
- 2 kk. currypor
- 1 kk. őrölt szerecsendió
- frissen őrölt bors
![]() |
![]() |
A tojásokat igen óvatosan a forrásban lévő vízbe teszem, és pont 9 percig főzöm. Ezután az egész fazekat a mosogatóba teszem, és hideg vízzel alaposan felöntöm. Hagyom, hogy a tojások jól áthűljenek.
Miután óvatosan megpucoltam őket, egy jó éles késsel félbevágom, majd a sárgájukat kiszedem, és egy tálba teszem. Hozzádarabolom a vajat, villával alaposan összetöröm, majd a masszát némi tejszínnel fellazítom, fűszerezem, és a snidlinget is hozzáadom. Kóstolom, és ha kell, még fűszerezek rajta, majd a tojáskelyhekbe visszakanalazom a tölteléket, és tálalom.
Virágoskert az asztalon |
A csokorba szedett, különböző fajtájú és színű virágok frissességet, üdeséget kölcsönöznek az ünnepi asztalnak, ráadásul azt az érzést keltik bennünk, mintha egy csodálatos tavaszi kertben költenénk el ebédünket.
![]() |
Szórj szét az asztalon színes tojáscukorkákat |
A pasztellszínű terítékhez válasszunk hasonló színárnyalatú vázákat, és szorosan egymás mellé állítva helyezzük el őket az asztal közepére. A teríték vidám hangulatát az asztalon szétszórtan elhelyezett tojáscukorkákkal varázsolhatjuk még bohókásabbá.
![]() |
Ha szép idő van, vonuljunk ki a kertbe vagy a teraszra… |
Tipp: A nevek kezdőbetűjéből álló ültetőkártyát színes dekorfilcből vágjuk ki, és állítsuk a teríték melletti pohár oldalához. Díszítés gyanánt helyezzünk el egy-egy fej nárciszt az üvegpohár belsejébe.