Életmód

Südi Iringó: “Keresem a kihívásokat”

Életében nagy változásokat hoztak az elmúlt évek. Egy ország szerette meg a fiatal táncoslányt, aki időközben üzletasszonnyá érett. Südi Iringó ismét egy izgalmas időszak előtt áll, most nagy szüksége lesz az energiatartalékaira.

Lendület, sportos öltözet, nőies mozdulatok. A fotózás utolsó pillanatait csípem el. A vakuk kereszttüzében Iringó arca hihetetlenül változékony, az egyik pillanatban kislányosan bájos, visszafogott, a másikban pedig érzéki és sugárzóan nőies.

– Sok időt töltesz a tükör előtt?

– Nem mondhatnám. Nem használok szemránckrémet, bőrfeszesítőt, nem szoktam pakolást feltenni vagy bőrradírozni. Szerencsém van a bőrömmel, serdülőkoromban sem volt gondom vele. Két évvel ezelőtt azonban minden előzmény nélkül komoly bőrproblémáim lettek. Hét hónapig szedtem egy gyógyszert, amely remekül helyrehozta, de mellékhatásként szárazzá vált a bőröm. Erre kaptam egy gyógyszertári csodakrémet, amely rendkívül hatékonyan hidratál. A mai napig őrzöm a receptjét, ezt használom reggelente a számra és az arcomra. Van viszont egy szenvedélyem: imádom a napot. Szeretem, ha barna vagyok, mert ilyenkor sokkal jobban érzem magam. Tudom, hogy ettől égnek áll a bőrgyógyászok haja, de mit tegyek, ez az én káros, bűnös szenvedélyem.

– Hogyan sikerül összeegyeztetned a tanítást, az üzletasszonyi teendőket és a Szombat esti láz próbáit?

– Esténként tanítok, ezért igyekszem az egyéb elfoglaltságaimat a délelőtti órákra tenni. Az órarendemet is ennek megfelelően állítottam össze, két hosszú napot bevállalva, hogy legyen időm másra is. A Szombat esti lázban a táncpartnerem, Stohl András szintén nagyon elfoglalt, ezért nem könnyű mindkettőnknek megfelelő időpontot találni, de elszántak vagyunk, ha kell, még a hajnali próbákat is bevállaljuk. Ő is maximalista ember, akárcsak én.

– A munkatempód fizikailag igen megterhelő. Van valamilyen egészségmegőrző praktikád?

– Jó lenne, ha sokat tudnék aludni. Ez most nagyon hiányzik az életemből, mert a napi alvásigényem legalább tíz óra lenne. Az erőnlétem megtartása érdekében magnéziumot szedek, hogy ne görcsöljön be a lábam a túlzott megterhelés alatt. Pihenni pedig majd januárban fogok.

– Igaz, hogy az idén szakmai tanulmányútra készültél Dél-Amerikába?

– Igen, szeptemberben lett volna egy utazás Argentínába és Brazíliába, de a műsor próbái miatt elmaradt. Reményeim szerint azonban januárban be tudom pótolni. Az előzetes tervek szerint végiglátogatunk és -táncolunk több neves táncklubot, ami már csak azért is fantasztikus élmény lesz, mert én még soha nem táncoltam argentin tangót vagy igazi brazil szambát.

– Amióta abbahagytad a versenytáncot, jobban kell figyelned az alakod megőrzésére?

– Most megint egy nagyon aktív időszakot élek, hiszen a tanítás mellett a táncos műsorra készülve naponta öt-hat órát mozgok. Az viszont tény, hogy a tanítás kevesebb mozgást igényel, mint a versenytánc, ezért arra oda kell figyelnem, hogy mit eszem, ami nem könnyű a rendszertelen, rohanó életmódom mellett. Többnyire szénhidrátban szegény ételeket fogyasztok, kenyeret szinte soha, tésztaféléket is csak alkalmanként. Gyakran eszem csirkehúst salátával, vagy csak salátát magában, ezek az ételek frissen tartják az embert. Nagyon sok folyadékot iszom, este hat óra után viszont már nem eszem.

Az interjú folytatását megtalálod a Wellness magazin novemberi számában, amelyet most akár kétféle papuccsal is megvásárolhatsz. Keresd az újságárusoknál!

Tánc.lap.hu »
Südi Iringó.lap.hu »
Tánciskola.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top