Életmód

3 tipp, hogy még hatékonyabb legyen az edzés

Akár kezdő, akár tapasztalt sportoló vagy, ezek az apró tippek segítenek felturbózni az edzés közbeni zsírégetést, és felgyorsítani a fogyást.

1. Mozgasd a karod! A séta is lehet kalóriagyilkos edzés: hajlítsd be a könyököd 90 fokban, és mozgasd előre-hátra a tested mellett, miközben gyalogolsz. Egyrészt automatikusan felgyorsítja a lépéseidet, másrészt pedig 15 százalékkal több kalóriát égetsz mozgás közben.

3 tipp, hogy még hatékonyabb legyen az edzés

 

2. Vigyél magaddal zenelejátszót! Ha a kedvenc zeneszámaidra mozogsz, egy brit vizsgálat szerint akár 20 százalékkal több ideig is bírhatod. A zene ugyanis csökkenti a kimerültséget, erősnek érzed magad tőle, és lelassulni sem enged, hiszen a lépéseid igazodnak a ritmushoz.

3. Irány a természet! Cseréld az edzőtermi mozgást szabadtérire – nemcsak a friss levegő áldásos hatásait élvezheted majd, hanem a gyorsabb zsírégetés előnyeit is. Egy kutatás szerint azok a sportolók, akik szabadtéren edzenek, 10 százalékkal több kalóriát égetnek el, mint azok, akik ugyanennyi időt az edzőtermi futópadon töltenek. A kutatás szerzői szerint ugyanis a talaj egyenetlenségeihez való alkalmazkodás több energiát igényel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top