Életmód

Hipnózisban fogyni?

Lehetséges, hogy a hipnoterápia segíti a fogyást? De még mennyire!

Egy – hat kutatás eredményeit összegző – vizsgálat tudományos bizonyítékot talált rá, hogy a hipnoterápia segítheti a fogyást. Más vizsgálatok azt is kimutatták, hogy aki hipnoterápia segítségével fogyókúrázik, az akár hat-hét kilót is fogyhat viszonylag rövid idő alatt.

Hipnózisban fogyni?

A hipnoterápia során a terapeuta mélyen relaxált állapotba juttatja páciensét, aki ezáltal fogékonyabbá válik a szakember szavaira: ilyenkor például azt is „meg lehet magyarázni” az agynak, hogy kisebb ételadagokkal is jól lehet lakni. Egy idő után a páciens valóban azon kapja majd magát, hogy tudatalattija irányításának köszönhetően valóban kevesebbet eszik. Több, szakember által végzett kezelés után már önállóan is gyakorolható a technika, ilyenkor legtöbbször hangfelvétel segít relaxált állapotba jutni. Persze a hipnózis önmagában nem elég: szükség van a kalória- és zsírszegény diétára és a rendszeres mozgásra is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top