Életmód

11 női praktika, amit gyakran bevetünk a pasik ellen

A fizikai erő a férfiak oldalán van, így - szép, vagy nem - nekünk, nőknek gyakran manipulációs eszközökhöz kell folyamodnunk, ha el akarjuk érni a céljainkat.
11 női praktika, amit gyakran alkalmazunk Mit tanulhatunk a férfiaktól?

Zsarolás
Ki találta azt ki, hogy a zsarolás vagy akár az ultimátum elfogadhatatlan eszközök egy vita megnyerésére? Nagyon hatékonyak és néha helyénvalóak. Éppen ezért nem árt óvatosan bánnunk velük, mert az a bazinagy hatékonyság fordítva is elsülhet.  Ez még nem jelenti azt, hogy ne szabadna élnünk vele. Legalább őszinte húzás.

Duzzogás
Mindannyian láttunk már karba tett kézzel és csíkszájjal duzzogó nőszemélyt és valljuk be, átlátunk a szitán és jól szórakozunk rajta.  Ne feledjük, hogy ez simán vonatkozhat ránk is, a sértettség és a röhejesség pozíciójából pedig nem nagyon lehet vitát nyerni.

11 női praktika, amit gyakran alkalmazunk a pasikkal szembenSzex megvonás
Ha valóban annyira haragszunk a másik félre, akkor nem lehet  szex megvonásnak nevezni, ha nem fekszünk le vele; viszont ha azért csináljunk, mert el akarunk érni vele valamit, akkor hajrá: áldozat nélkül nincs eredmény, vibrátort hirtelen beszerezni pedig nem ér.

Kedveskedés
A kevésbé keménykedők közülünk gyakran folyamodnak a kérlelés-könyörgés-kedveskedés módszeréhez. Ez nagyon jól működik a kapcsolatok elején, később viszont irritáló lehet; és ha van olyan dolog, ami pontosan és tökéletesen ellentétes a szerelem érzésével, akkor az az irritáltság.

Mártírkodás
Főleg idősebb korban jellemző, amikor már van mire mártírkodni. A lelkiismeret-furdalás keltés legdurvább változata és legfeljebb lelkiismeret furdalást kelt, vagyis csak ideiglenes eredményeket lehet elérni vele, ráadásul azokat is csak úgy, hogy az ellenfélnek rossz szájíze marad utána. Nem éri meg.

Tesztelés
A mindenféle kísérletek végrehajtása a másik emberen felettébb szórakoztató; feltéve, hogy nincs tétje. Ha azzal teszteljük a pasinkat, hogy pont akkor hívjuk moziba, ha focimeccset akar nézni, akkor számítsunk rá, hogy mi húzzuk a rövidebbet és legalább viseljük emelt fővel.

Teljes passzivitás
A flegmatizmus  felettéb bosszantó tud lenni a másik fél számára, azonban ez csak akkor igaz, ha belülről jön, de legalábbis úgy néz ki, mintha belülről jönne.  Egyéb esetben arra sarkallja a másikat, hogy ignorálja a látszólag passzív felet, aki ezáltal viszont hamar elvesztheti a fonalat és hisztizni kezd. Az a biztos lebukás.

Féltékennyé  tevés
Finoman és óvatosan bevethető eszköz és természetesen férfija válogatja, hogy milyen mértékben. Ugye nem akarjuk, hogy a pasink egyszer csak kidobjon azért, mert addig húztuk az idegeit, amíg mást sem tud elképzelni rólunk, minthogy minden szabad percünket más pasi ágyában töltjük? Az persze sosem árthat, ha tisztában van vele, hogy mi is tudjuk, hogy nem ő az egyetlen férfi a világon.

11 női praktika, amit gyakran alkalmazunk a pasikkal szembenSzeszély
A szeszélyes viselkedés önmagában semmire sem jó, de más eszközökkel kombinálva teljesen elbizonytalanítjuk az ellenfelet, ami jó, ha vitát akarunk nyerni. Sőt, figyelemelterelő hadműveletnek is tökéletes. Hátránya, hogy megjátszhatatlan: ha nem vagyunk szeszélyesek, képtelenek leszünk hirtelen kellőképp meghökkentő ötletekkel előrukkolni.

A felelősség áthárítása
Ennél módszernél nem árt némi intelligencia és retorikai készség.  Gyakoroljunk: „Mivel fogsz kiengesztelni?! – Nem is sértődtél meg rajta, hogy egész nap nem hívtalak. Hogy lehetsz ilyen?”- Ezzel a férfi defenzívába kerül és eszébe sem jut majd kérdezősködni arról, hogy mi vajon mit csináltunk egész nap.

Terror
Sokszor addig fúrjuk a férfiakat, amíg teljesen inadekvátnak nem érzik magukat, abban a reményben, hogy így folyton teljesíteni akarnak és nem lesz elég önbizalmuk ahhoz, hogy normálisabb nő után nézzenek. Ez egyrészt tényleg nagyon csúnya dolog, és ilyet nem csinálunk azzal, akit elvileg szeretünk, másrészt előfordulhat, hogy egy idő után úgy leszünk kirakva, hogy lábunk sem éri a földet. Jogosan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top