Életmód

Csókból diplomázik

Csókkal küzd a szürke hétköznapok és a nagyvárosok embertelensége ellen az olasz lány. Itthon örömtánccal rázzuk fel a járókelőket.
Csókból diplomázik Elindultak a férfiak a lejtőn

A járókelők azt hihetnék, hogy egy reklámfilm forgatásába csöppentek bele, amikor egy vörös rúzsos lány szalad feléjük és arcon csókolja őket. Helyiek, japán turisták, idősek és fiatalok mindannyian kedves mosollyal fogadják a 24 éves milánói műegyetemista közeledését.

Nicoletta Crisponi szakdolgozatának témája az identitás nélküli terek – metróállomások, kereskedelmi központok, repülőterek, a forgalmas metropoliszok utcái –, amelyeken emberek millió kelnek át naponta anélkül, hogy bármilyen érzelem, kapcsolat lenne közöttük. A hétköznapok szürkeségét töri meg a csók, ami a meglepetés erejével hat és jókedvűvé tesz – magyarázza Nicoletta, aki ingyen osztja csókjait.

A lányt nem titkoltan egy flash mob ihlette meg, ami egy hirtelen létrejövő villámcsődület azzal a céllal, hogy felrázza az embereket. Tagjai a metrón pacsit adnak az utasoknak vagy párnacsatát robbantanak ki.

A Haver vagy! következő táncára 2011. március 18–20-án kerül sor. Ha te is szeretnél a részese lenni, regisztrálj a http://www.havervagytanc.hu/ oldalon.

Magyarországon is népszerűek a táncos flash mobok. Hernyák Tomi, a Sülvefőve sztárséfje, a Haver vagy! örömtáncaiban szerzett élményeiről mesélt.
– A flash mobban az a jó, hogy  olyan helyeken – bevásárlóközpontban, Szigeten, utcán –  táncolhatsz, ahol ha egymagad vágnál bele a koreográfiába, teljesen hülyének néznének. Amit egy ember nem tehet meg, azt 2-4-10-100 ember igen, így ad szabadságot neked és örömet a járókelőknek. A flash mob így dobja fel az emberek napját!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top