Életmód

Válni csak egy kattintás

Megtakarítási tipp: hogyan spóroljunk a drága ügyvédi költségeken, vagy egy újabb szög a házasság koporsóján? Üdv az internetes válások világában!
Válni csak egy kattintás Másodszorra örökre: párok, akiknek jót tett a szünet

Egy kattintással ért véget a házaspár 18 éves házassága. „A szerelem kihűlt, eljött az ideje, hogy továbblépjünk. Ahogyan annyi más ember, én is gyanakvó vagyok az ügyvédekkel szemben, akik mások boldogtalanságából élnek meg. Csináld magad típusú emberként a pofonegyszerű megoldást választottuk. A neten bejelöltük, hogy egyikőnk megcsalta a másikat – ami egyébként nem volt igaz –, és pár hónap alatt mindössze 60 fontért ért véget vetettünk a házasságunknak” – mondta Oliver Hutton.

Válni csak egy kattintásAz eset nem egyedi, britek ezrei fordítanak hátat a tradicionális válási procedúráknak és intézik el a válást a neten, amit megúszhatnak akár 37 fontból – 12 000 forintból – egy kétszemélyes vacsora árából.
Azok, akik túl vannak már egy netes váláson, állítják, hogy számukra a kapcsolatuk fájdalommentes lezárását tette lehetővé az online alkalmazás. A cégek gyors, olcsó és kényelmes megoldásként reklámozzák szolgáltatásukat.

Szakértők szerint olcsó húsnak híg a leve: az olcsó válásokért súlyos árat fizethetünk. A családjogi ügyvédek úgy látják, hogy a könnyű válás több válást is jelent, ezért az online lehetőség tovább rombolja a házasság intézményét.

A párkapcsolati terapeuta szerint a webes válások túlságosan megkönnyítik a kapcsolatok lezárását, ezért rossz üzenetet hordoznak. A netes szolgáltatás megjelenésével a házasságok eldobhatóvá válnak. Ahelyett, hogy a párok időt és energiát fektetnének kapcsolatuk megoldásába, gyors és egyszerű megoldást kapnak annak felszámolására.

 

Forrás: dailymail.co.uk

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top