Életmód

Almaként vagy körteként a pluszkilók ellen

Megtalálták a tudósok az alkatunkat formáló proteint: azonosították a fehérjét, ami felelős azért, hogy a zsír, a csípő-fenék vagy a pocak-derék tájékon rakódik le. Nézd meg kalkulátorunk segítségével, melyik típusba tartozol!
Almaként vagy körteként a plusz kilók ellen Megtalálták a jojóeffektus ellenszerét

Az Edinburgh Egyetem kutatóinak felfedezése áttörést hozhat az elhízást kezelő gyógyszerek fejlesztésében.

A 11-béta-HSD1 magasabb szintje egészségtelen zsírszövetek kialakulásához vezet, ami az alma alakúaknál növeli a szívroham kockázatát. Amikor a protein kisebb mennyiségben van jelen a szervezetben, a zsír jellemzően a csípőn jelenik meg és jobban hasznosul, a körték szerencséjére.
A hasi szervekre rakódott zsír veszélyesebb a csípőn megjelenő társánál, mert növeli a szívroham kockázatát, magas vérnyomáshoz és vércukorszinthez vezethet.

A kutatásban egereket vetettek alá zsírgazdag diétának. Azok az egyedek, amelyek szervezete nagyobb mennyiségben tartalmazta a proteint, nagyobb eséllyel fejlesztettek egészségtelen zsírszöveteket. A tudósok most azt kutatják, hogyan tudják blokkolni a fehérjét, ami az elhízásért felelős hormonok szintjét növeli.

Kíváncsi vagy, hogy az alma vagy a körte típusba tartozol?

A kalkulátor segítségével megtudhatod!

A tanulmány új utat nyithat további kutatásoknak, amik feltárhatják, miért van az, hogy néhány zsír egészségtelen, míg mások jól hasznosulnak energiaként.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top