Életmód

Michelle Obama segít az egészséges táplálkozásban

Te is emlékszel a tápanyagpiramisra, amit még biológiaórán próbáltak belénk sulykolni a suliban? Most elfelejthetjük, hiszen itt a legújabb elmélet, egyenesen a first ladytől.
Michelle Obama segít az egészséges táplálkozásban 11 diéta, amit biztosan kihagyunk

Az amerikai agrárminisztérium Michelle Obama vezetésével bemutatta a kiegyensúlyozott étkezés legújabb modelljét, amelyet egész egyszerűen az „én tányérom”, azaz MyPlate néven emlegetnek. A legnagyobb különbség a régi piramiselvhez képest az egyszerűség.

Michelle Obama segít az egészséges táplálkozásbanAz új modell, amelyet Michelle Obama elhízásellenes szakmai csoportja dolgozott ki, az öt fő táplálkozási elem, a zöldségek, gyümölcsök, fehérjék, gabonafélék és némi tejtermék kombinációján alapul. A tányérnak körülbelül az egyik felét kell megtölteni zöldséggel és gyümölccsel, a másik felét gabonafélével és fehérjékkel. Az új modell szerint fontos a teljes zsírtartalmú tejtermék vagy a sovány tej mint alternatíva beiktatása is.

Michelle Obama örömmel jelentette be az újdonságot sajtótájékoztatóján: „Amikor az evésre kerül a sor… mi sem egyszerűbb egy tányérnál? Anyaként mondhatom, a MyPlate nagy segítség lesz minden szülőnek.” A first lady szerint ugyanakkor nemcsak a szülők, de a gyerekek számára is hasznos lesz az új módszer, hiszen egyszerűen meg tudják tanulni, és egész életükben alkalmazhatják.

A táplálkozási szakértők egyértelműen támogatják a first ladyt és a MyPlate-módszert, mert az elavult piramismodellt már zavarosnak és kiegyensúlyozatlannak tartották

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top