Életmód

Rágózz, hogy szebb legyél!

Olyasmiről már hallottunk, hogy a fogaknak jót tesznek bizonyos rágógumik, de hogy rágózással szebb lesz a hajunk és a bőrünk? Ezt ígéri ugyanis egy új csodarágó gyártója.

A rágózás nem tartozik éppen az illemtudó, úri hölgyek társasági szokásai közé. Legutóbb Carole Middletont kapták rajta, amint egy nyilvános eseményen csócsálgatott. Elég ciki, habár előfordulhat, hogy ő akkor már ismerte azt a svéd csodaterméket, amelynek rendszeres fogyasztása jót tesz a külsőnknek. A termék ugyanis olyan vitaminkoktélt tartalmaz, amely erősíti a hajszálakat, a körmöket, és a bőrt rugalmassá és egészségessé varázsolja.

A svéd terméket már számos támadás érte, táplálkozási szakemberek szerint az ígéret csupán reklámfogás. A gyártó azonban megvédte újítását, arra hivatkozva, hogy a szépségrágót az Európai Élelmezésbiztonsági Hatóság is jóváhagyta. A termék, amelyet már a svéd szupermarketekben és gyógyszertárakban meg lehet vásárolni A-, B1-, B6-, B12-, C- vitaminokból álló mixet, valamint béta-karotint és szelént is tartalmaz. A szakemberek abban egyetértenek ugyan, hogy ezek a vitaminok és ásványi anyagok gondoskodnak leginkább a bőr, a haj és a körmök egészségéről, habár a vas, cink és az omega-zsírsavak is fontosak.

Egyes szakértők azt kifogásolják a csodarágóban, hogy csupán a rágásával szemmel látható hatást lehet elérni. Azt is hangsúlyozzák, hogy sokkal természetesebb megoldás, ha a szóban forgó vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz kiegyensúlyozott táplálkozással juttatjuk hozzá a szervezetünket.

Egyébként egyre több az olyan termék a piacon, amely a belülről jövő szépség ígéretével próbál sikereket elérni, és a szakemberek szerint a növekvő érdeklődés kedvez a termékfejlesztésnek is. De a fogyasztók szkeptikusak, és a gyártóknak egyre inkább kötelességük bizonyítani azt, amit a reklámokban ígérnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top