nlc.hu
Életmód
Sokat ülsz? Gyorsabban nő a feneked!

Sokat ülsz? Gyorsabban nő a feneked!

Ha tetszik, ha nem, aki sok ülőmunkát végez, előbb-utóbb elzsírosodik.

Elhízol, ha sokat ülszIzraeli kutatók bizonyították, hogy gyorsabban alakulnak ki zsírszövetek azokon a területeken, amelyek huzamosabb időn keresztül mechanikai nyomásnak vannak kitéve. Ötven százalékkal több zsír képződik – írja az American Journal of Physiology.

A szakemberek olyan páciensek izomterületeiről készítettek MRI-felvételeket, akik kórházi ágyba vagy tolókocsiba kényszerültek, és megfigyelték, ahol a test hosszú időn keresztül nyomás alatt állt, ott zsírszövetek jelentek meg. Ezt követően egy tesztcsoporton is vizsgálták, hogy a zsírsejtek termelődése beindul-e, ha hosszú időn keresztül egy pózban kell ülniük, feküdniük. A megfigyeléseket megerősítették a vizsgálatok, ötven százalékkal több zsírszövet termelődött, mint azoknál, akiknél az állandó nyomás nem volt meg. A kutatók arra is felhívták a figyelmet, hogy a zsírszövet kialakulásán nem segít a diéta, aki továbbra is hosszú órákon át ül, nem fog megszabadulni ezektől a zsírsejtektől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top