Életmód

Exfaktor: sok pasi álmodik a korábbi barátnőjével

Újabb ok a féltékenységre: a pasik rendszeresen álmodnak az exbarátnőjükkel. Legalábbis ez derült ki nemrég egy felmérésből.

Hát a zöld szemű szörny még aludni sem hagy minket nyugodtan? Mert melyik nő nem akadna ki azon, ha megtudja, hogy a pasija, ha csak virtuálisan is, de az exével tölti az éjszakát? Sajnos a rossz hír az, hogy nemrég brit kutatók egy kétezer felnőtt részvételével végzett felméréssel tudományosan is igazolták, hogy az aggodalmunk jogos: a férfiak egynegyede ugyanis a volt barátnőjével álmodik.

Ami mindenképpen jó hír: az exbarátnő attól függetlenül jelenik meg a férfiak álmában, hogy mennyire elégedettek a jelenlegi kapcsolatukkal. Azok is az exfaktorról számoltak be ugyanis, akik abszolút boldogok aktuális barátnőjükkel. A pasik nemcsak exekkel álmodnak – no de nem is velünk –, hanem sokkal gyakrabban a főnökükkel vagy a kollégáikkal.

Velem alszik és az exével álmodik?
Velem alszik, és az exével álmodik?

 

És amire a gyengébbik nemmel kapcsolatban számítani lehetett: a pasikkal ellentétben a nők egyharmada legtöbbször a párjával álmodik, de hasonlóan gyakran szerepelnek az álmaikban a szüleik és a gyerekeik is. Kiderült, hogy sokan rendszeresen álmodnak a barátnőjükkel is, különösen ha szoros közöttük a kapcsolat. A nők 20 százaléka számolt be ugyanakkor arról, hogy olyanokkal is találkozik éjszakánként, akiket nem is ismer.

Sajnos a mindennapi stressz is nagy hatással van az éjszakáinkra: az emberek 31 százaléka arról álmodik, amin sokat jár az esze, és stresszes állapotban többet is fantáziálunk éjjel, ami arról árulkodik, hogy rendkívül nehéz elvonatkoztatni a feladatoktól. A szakemberek szerint az álmok életünk részei, amelyek felett nincs befolyásunk. „Ha azonban sikerül kicsit kikapcsolódnunk, számíthatunk arra is, hogy rémálmoktól mentes, nyugodt éjszakánk lesz” – nyilatkozta Claire Haigh, a kutatócsoport tagja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top