Életmód

Macival alszik a felnőttek harmada

A brit kutatók ráértek arra is, hogy kiderítsék, hány felnőtt ember alszik játék macival, és miért…

Macival alszik a felnőttek harmada Egy Nagy-Britanniában készült felmérés során a megkérdezett felnőttek 35 százaléka beismerte, hogy a mai napig is játék mackóval tud csak igazán jól aludni. A válaszadók többségének meggyőződése, hogy a maci jelenléte csökkenti a stresszt és segít az elalvásban.

A legtöbben gyerekkoruk óta ugyanazzal plüssmedvével szenderülnek álomba, a brit ágyakban pihenő játékmacik „átlagéletkora” – igen, mert ezt is kiszámolták – 27 év.

A nők 10, míg a férfiak 15 százaléka számolt be arról, hogy játék maciját barátjaként kezeli, és olykor még el is beszélget vele olyasmikről, amiket senki másnak nem mer elmondani. Tízből kilenc férfi pedig még akkor sem száműzi az ágyból a plüssmedvét, ha barátnőjével először bújik ágyba.

A válaszadók negyede akkor is magával viszi a maciját, ha üzleti útra vagy pihenni utazik. Rengeteg medvének éppen ez lesz a veszte: csak a szigetország szállodáiban ugyanis évente 75 000 macit felejtenek ott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top