Életmód

Feltalálták az antilustaság-pirulát

A jövőben elég lesz bevennünk egy tablettát, és máris megjön a kedvünk a testmozgáshoz.

A jövőben tabletta vesz rá a testmozgásraA Zürichi Egyetem kutatói egereken végeztek kísérletet: az állatok szervezetébe úgynevezett EPO hormont juttattak, amitől a kezelt állatok sokkal gyorsabban és hosszabb ideig futottak, mint a kontrollcsoportban lévő, kezeletlen társaik.

A kísérlet eredményeit a FASEB Journal című szaklapban publikálták, s elárulták azt is, hogy azt tervezik: kifejlesztenek egy olyan tablettát, aminek szedésével az is rábírhatná magát a rendszeres testmozgásra, aki egyébként lusta rá. Dr. Gerald Weissmann, a lap főszerkesztőjének meglátása szerint egy ilyen a tabletta nem csupán közvetlen, de hosszabb távon akár közvetett motivációt is jelenthet, vagyis a kezelt személy egy idő után a tabletta elhagyását is testmozgással kompenzálja majd.

„Ahogy egyre több a túlsúlyos, elhízott ember, a problémát minden oldalról támadni kell. Talán eljön a nap, amikor edzőterembe járni ugyanolyan magától értetődő lesz, mint gyorsétterembe” – mondta dr. Weissmann.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top