Életmód

Sivatagi forróság lesz a hétvégén

Sivatagi forróság lesz – legalább 36 fokkal a hétvégén és jövő hét elején. Hőségriadóra felkészülni!

Kutya meleg jön a hétvégénAkár 39 fok is lehet hétfőn, de jön a nagy forróság már a hétvégére, ezért hőségriadót rendelt el az ÁNTSZ szombaton 0 órától jövő szerda éjfélig az ország egész területére. A jövő hét közepéig száraz, napos idő várható, az ország nagy részén 27-30 fokos napi középhőmérséklettel. Majd szerdán vagy csütörtökön enyhül egy kicsit az idő az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint. De addig a sokévi átlagnál jóval melegebb, hétfőn például majdnem 40 fok, az OMSZ előrejelzése szerint 39 fok várható. Elő a még rövidebb szoknyákkal és spagettipántos felsőkkel! Bár a legideálisabb viselet nyilván a fürdőruha ilyenkor, és annak lesz a legjobb, aki vízparton tölti a hőségriadót, ezért óvatosan a napozással is.

Szombaton és vasárnap is igazi forró napokra számíthatunk: 35 fok lesz az idokep.hu szerint, és jövő hét elején még annál is melegebb, legalább 36 fokos forróság – szerdán talán egy kis felhővel.
Fejfájás, légszomj, ájulásérzés vagy remegés – ilyen tüneteket okozhat a kánikula, ha nem figyelünk oda. Szóval legyünk Óvatosak, talán azt már le sem kell írni, hogy igyunk, igyunk sok folyadékot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top