Életmód

108 oka van, hogy nem tudunk lefogyni

A genetikai okoktól kezdve a tévéműsorokig számos tényező hátráltat a fogyásban.

108 okunk van rá, miért nem tudunk lefogyni Ha nem is a brit tudósok, de a Brit Táplálkozási Alapítvány összeállította azon tényezők listáját, melyek megakadályoznak bennünket abban, hogy megszabaduljunk felesleges kilóinktól. A „túlsúly-tényezőket” hét csoportra osztották: pszichológiai, táplálkozási, fizikai, fiziológiai, szociális, környezeti, valamint a média befolyásolta tényezőkre. Összesen nem kevesebb, mint 108 okot számoltak össze.

A leggyakoribb negatív hatások között felsorolták az olyan triviálisakat, mint a túl nagy adag és/vagy egészségtelen ételek fogyasztását, a mozgásszegény életmódot, a körülöttünk élő családtagok, ismerősök helytelen táplálkozási szokásait, de belevették a stresszt, a kialvatlanságot, az önbecsülés hiányát, a reklámokat, az irreális szépségideált, illetve hogy túlságosan sok időt töltünk a számítógép és a tévé előtt ülve.

A listást elnézve egyet sem találtunk, amiről eddig ne tudtunk volna. Arra azért jó volt ez az egész, hogy megint felhívták a figyelmet arra: mind a 108 okkal lehet szembe menni. Legjobban úgy, ha apróbb lépésekben változtatunk az életmódunkon, ezek összessége ugyanis hosszabb távon látványos eredményeket hoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top