Életmód

Kislánya tanította járni a lebénult apukát

Kislánya még csak kéthetes volt, amikor lebénult a brit férfi. Gyermekét utánozva tanult meg újra beszélni és járni.
Apa és lánya

Apa és lánya
Forrás: Mirror

A 22 éves brit Mark Ellis stroke-ot kapott, lebénult, és csak a szemgolyója mozgatásával tudott a környezetével kommunikálni – írja a Mirror

Az orvosok nem sok jót jósoltak a fiatal apukának, akinek kislánya, Lola-Rose még csak kéthetes volt. „A férjem fiatal volt és egészséges, sohasem dohányzott, drogozott, teljesen érthetetlen volt, miért történt ez vele.”

Az orvosokat is megdöbbentette, amikor az apuka elkezdte utánozni a kislánya mozdulatait: a totyogó kislány inspirálta az apukáját.

A lebénult férfi addig beszélni sem tudott, aztán egyszer csak elkezdett gügyögni, mint a kisbabák, aztán szép lassan újra megtanult beszélni. Mark két évvel a lebénulása után megtanult felülni, tud fésülködni, beszélni, járni, mindezt úgy, hogy a kislánya mozdulatait utánozta. 

„Együtt játszottak, nézegettek könyveket, és együtt tanulták meg, hogyan kell kommunikálni – mondta Amy Ellis, a férfi felesége. – Fantasztikus, hogy egyszerre élték át ezeket a dolgokat, Mark az első lépéseit egy héttel a kislányunk első lépései után tette meg” – tette hozzá az anyuka.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top