Életmód

A nők háromnegyede vásárlásmániás

Mire hazaérsz, igazából már fogalmad sincs, hogy minek vetted meg a szatyrodban lapuló holmit. Ismerős helyzet?
Vásárlásmániás vagy?
Vásárlásmániás vagy?

Ha igen, akkor tudd, hogy az emberek közel fele ugyanígy van ezzel. Legalábbis egy friss – kivételesen nem brit, hanem amerikai – tanulmányból ez derül ki. 

A leggyakrabban az akciós, vagy legalábbis annak tűnő árak vesznek rá az ötletszerű vásárlásra, de gyakori ok az is, hogy egyszerűen csak fel akarjuk magunkat vidítani. A felmérés során megkérdezett nők háromnegyede nyilatkozott úgy, hogy vásárlásmániás. A legtöbben – nem meglepő módon – ruhákat, cipőket és sminkcuccokat vesznek meg úgy, hogy valójában nincs rá szükségük.

A válaszadók nagyjából egyharmada töredelmesen bevallotta azt is, hogy bizony birtokol olyan kimondottan drága holmikat, amiket sohasem használt és még ennél is többen vannak azok, akik vásárlásmániájukat igyekeznek eltitkolni a családjuk és a barátaik elől.

A vásárlásmániások 30 százalékával előfordult már az is, hogy adósságba verte magát, vagy közüzemi számlákra, illetve ennivalóra szánt pénzt szórt el értelmetlen dolgokra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top