Életmód

70 kiló mínusz: nem akart ciki anyuka lenni

Attól félt, hogy ciki lesz a gyerekeinek az iskolatársak előtt. Nem kellett több a fiatal nőnek.

A 27 éves anyuka, Lucy Nicoll soha nem volt kimondottan vékony, de a terhességei alatt és után végképp elhagyta magát, és 127 kilóra hízott. Az étkezésére egyáltalán nem figyelt, tömte magába a gyengéjének számító édességeket, ebédre általában hizlaló rágcsálnivalókat fogyasztott, vacsorára pedig vagy gyorséttermi kaját vitt haza, vagy ő maga készített hatalmas adag tésztákat, vagy épp hamburgereket.

Bár többször is próbált fogyókúrázni, ezek a kísérletek az évek folyamán rendre kudarcba fulladtak. A valódi motiváció ugyanis hiányzott az életéből: főállású anyaként a legtöbb idejét otthon töltötte, s mint mondja, a férjének pedig kövéren is tetszett.

Egy nap aztán rádöbbent, hogy a kislánya hónapokon belül óvodába megy, míg a fia megkezdi az első osztályt. Lelki szemei előtt már látta magát, amint az iskolában a többi szülő megvető pillantásokat vet rá, és a háta mögött csak a „kövér anyukaként” emlegetik, a gyerekeit pedig csúfolni fogják az ő túlsúlya miatt. Kétségbeesésében eldöntötte, hogy csak azért is le fog fogyni.

A fogyás előtt és után

A fogyás előtt és után

Forrás: dailymail.co.uk

Jelentkezett egy fogyókúrás klubba, ahol szakemberek segítségével új, egészséges étrendet állítottak össze a számára. A nassolnivalók és a gyorséttermi kaják fogyasztását teljesen feladta, ezek helyett salátákat, sovány húsokat, könnyű leveseket és gyümölcsöket evett.

Őszre – az iskolakezdésre – közel 70 kiló súlyfeleslegtől szabadult meg, és így már nem kellett aggódnia az óvoda, illetve az iskola kapujában. „Első nap legalább olyan izgatott voltam, mint a gyerekeim. Úgy éreztem, végre olyan anyukájuk van, akire büszkék lehetnek.”

Látványos fogyása óta Lucy sokkal magabiztosabbnak és energikusabbnak érzi magát, és régi ismerősei is alig hisznek a szemüknek, amikor meglátják. „Remélem, a gyerekeimnek is példát tudok mutatni az egészséges táplálkozással – jegyezte meg egy brit lap riportjában. – Más embernek érzem magam, más anyának és más feleségnek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top