nlc.hu
Életmód
A magyarok a legkövérebbek

A magyarok a legkövérebbek

Nemcsak a gyerekek, a felnőttek is túlsúlyosak. Minden második európai küzd a pluszkilókkal, mi, magyarok vagyunk a legkövérebbek.

Már több európai ruhaáruház árul XXXL-es ruhákat gyerekeknek. Azt mondják, ők csak az igényekhez igazodnak, ami sajnos egyre nagyobb – nagy ruhákra. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) friss felmérése szerint minden második európai felnőtt túlsúlyos, 17 százalékuk pedig elhízott.

A magyarok a legkövérebbek

A legvékonyabbak Európában a román emberek, ott a lakosság 8 százaléka elhízott, míg a legrosszabb a helyzet az Egyesült Királyságban és sajnos Magyarországon. Ezekben az országokban 25 százalék feletti az arány, vagyis minden negyedik ember elhízott, uram bocsá’, kövér.

Egyre kevesebbet költenek egészségügyre a tagállamok – a jelentésből ez is kiderül, és az is, hogy ennek az összegnek csupán 3 százalékát szánják megelőzésre, pedig az sokkal költséghatékonyabb lehet, mint később a már kialakult betegségek kezelése.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top