Életmód

A csámcsogó kolléga a legidegesítőbb

A tollak kattogtatása és a folytonos panaszkodás is bosszantja a munkatársakat. A többség azonban nem mer szólni.

Az iroda réme
Az iroda réme

Az irodai dolgozók közel háromnegyede nem ér rá arra, hogy otthagyja az íróasztalát és kimenjen ebédelni, azonban ha odabenn nem képes diszkréten, halkan elfogyasztani az ennivalóját, azzal garantáltan a kollégái idegeire megy – állítja egy napokban megjelent tanulmány.

Az angliai kutatásból, mely a legidegesítőbb irodai szokásokat térképezte fel, kiderült az is, hogy a rendetlen és a folyton elkéső dolgozók is majdnem annyira bosszantják a kollektívát, mint a hangosan csámcsogó munkatárs. A folytonos panaszkodás, az irodából intézett privát telefonok, a tollak kattogtatása, a büdös étel, a figyelmetlenség, valamint a többi kolléga feje felett történő beszélgetés szintén felkerült a legidegesítőbb szokások listájára.

A megkérdezettek 83 százaléka ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy inkább csendben eltűri a zavaró magatartást, mintsem hogy szólna érte. Azok között pedig, akik megpróbálnak beszélni a problémáról, a férfiak vannak többen, és általában szemtől szembe hozzák elő a témát, mindössze 2 százalék küld inkább e-mailt az érintettnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top