Életmód

Nincs, amit ne tudnál megtanulni a YouTube-ról!

El sem hinnéd, mennyi mindent megtanulhatsz a YouTube-ról. Mielőtt befizetnéd magad bármilyen tanfolyamra, érdemes fellátogatnod a világ legnagyobb videómegosztó portáljára.

Márványos körmök

YouTube-felhasználó, akire rákereshetsz: Cutepolish

Cutepolish számos érdekes és könnyen megvalósítható ötlettel áll elő, már ami a körömfestést illeti. Ha szereted a színeket vagy a különleges mintázatokat, itt a cukitól az ötletesen át a szexisig mindenféle festési technikát megtalálsz. Ráadásul angoltudás sem szükséges, anélkül is könnyű megérteni, mit kell tenned. Egyik kedvencünk a márványos körömfestés, amit ki is próbáltunk. Tényleg nem bonyolult!
Hogyan? Egy üvegtálkába eressz szoba-hőmérsékletű vizet. Előtte celluxszal ragaszd körbe a körmeidet, hogy a bőrödre ne kerüljön a lakkból. Válassz ki három színt, és sorban cseppents egyet-egyet (mindig a közepére) belőle a vízbe. Majd fogpiszkáló segítségével gyorsan rajzolj mintát a színekbe, ezután dugd az ujjad a vízbe úgy, hogy a körmödet érje a lakk. Nagyon fontos, hogy a következő lépést ne hagyd ki, különben szétfolyik a körmödön a festék. Fújd lassan a víz felületét pár másodpercig, és mielőtt még kihúznád az ujjad, egy fogpiszkálóval távolítsd el (szedd össze) a maradék lakkot a víz felszínéről. Csak ezután vedd ki az ujjad.

Tipp: Ha nem szoba-hőmérsékletű vizet használsz, könnyen szétfolyik benne a lakk. Plusz érdemes sűrűbb, jó minőségű lakkot használni, mert az szebben mutat.
Kedvencünk még: Az újságmintás köröm, amire Newspaper Nail Art néven kereshetsz rá.

Sushi à la home

A sushikészítés nem is olyan bonyolult, mint hinnéd. Főleg ha videóról lesheted el a fogásokat. A YouTube kitűnő forrása a recepteknek, és sokkal szórakoztatóbb, mint ha egy szimpla szakácskönyvet lapozgatnál. Főleg az olyan fogások elkészítésénél ajánljuk, amikor némi gyakorlatot és kézügyességet is igényel a főzés. Ilyenek lehetnek például a sütik, vagy akár a sushi.
Hogyan? A hozzávalók mellett be kell szerezned egy sushikészítő bambuszlapot, amivel összetekerheted a japán finomságot. Kellenek még algalapocskák, igazi sushirizs, gyömbér és az elmaradhatatlan wasabi. Ázsiai boltokban minden kelléket és hozzávalót megtalálsz. Ezután már csak a kézügyességedben bízhatsz, a videón egyértelműen látszik, mit kell tenned. Ne keseredj el, ha elsőre nem sikerül szépre, vagy picit vastagabb tekercsek születnek. Gyakorolj!

Tipp: Mindig nedves és tiszta késsel vágd fel a sushitekercseket, különben odaragad hozzá az alga és a rizs, és így a gondosan összetekert sushidat szétcincálja a kés.
Kedvencünk még: Ha gyakorlottabb vagy, a Kalifornia tekercset is kipróbálhatod, ami egy kifelé fordított sushitekercs. (California Roll néven találod)

Műszempilla? Nem akadály!

A több mint 800 ezer feliratkozót tartalmazó csatornán egy profi sminkes mutat be különböző alapfogásokat, vagy épp azt, miként sminkeld magad, hogy úgy nézz ki, mint a kedvenc sztárod. Kandeetől még azt is simán megtanulhatod, hogyan helyezz fel magadnak műszempillát.
Hogyan? Fogd meg a műszempillát a két végénél, és enyhén hajlítgasd meg, hogy könnyedén a szemedhez illeszkedhessen. Ha nem így teszel, nehezebben ragad fel. Majd fogpiszkálóval vagy a műszempilla ragasztóapplikátorával húzz egy vékony vonalat a ragasztóból a műszempilla tövéhez. Figyelj arra, hogy a két végére több kerüljön. Ne tedd fel rögtön, várj 10-20 másodpercet, hogy ne legyen annyira folyós a ragasztó. Ezután helyezd a szempilláid tövébe, és picit tartsd meg a kezeddel. Ne csukd be a szemed, különben összeragadhat az alsó és felső szempillasorod. Végül szempillaspirál segítségével kicsit keverd össze a műpillákat a sajátoddal.

Tipp: Kifestett szemekre, szempillákra utolsó lépésként rögzítsd a műszempillát! Hogy ne lehessen látni a vonalát, szemceruzával kihúzhatod a szemedet. Tanácsos ezt is előtte és utána is megtenned.

Táncolj úgy, mint Lady Gaga!

Szívesen bedobnád a buliban magad? Számtalan videót találsz a YouTube-on, amelyek segítségével koreográfiákat sajátíthatsz el. Mi most Lady Gagára roptuk, ezért egy olyan felhasználót ajánlunk neked, aki kifejezetten az énekesnőre szakosodott, és szinte mindegyik dalához találsz az oldalán koreográfiát. A közel 28 ezer feliratkozó is igazolja, hogy a táncoslány videói könnyen tanulhatók, stílusosak és szórakoztatók.
Hogyan? Kitartó gyakorlással gyorsan elsajátíthatod a koreográfiát. Ráadásul nem rossz program a hosszú, unalmas őszi estékre, ha barátnőiddel együtt fogsz neki – garantáltan jól érzitek majd magatokat.

Tipp: Legjobb, ha tükör előtt gyakorolsz, és a laptopot a hátad mögé teszed úgy, hogy a tükörből jól lásd. Így egyértelmű, mikor melyik kezedet vagy lábadat kell mozdítanod, milyen irányban kell mozdulnod. Sok tánckoreográfiát bemutató videó eleve tükör előtt készül, így a táncost hátulról és szemből is látod, épp mintha mögötte állnál.

Mire jó egy nagyobb méretű póló?

Mire jó egy óriáspóló? Háromféleképp is készíthetsz belőle ruhát, olló nélkül! A videó könnyen megérthető akkor is, ha nem tudsz angolul. Már csak a képzeleted szab határt, hogy melyik pólódat alakítod át szexis, bohókás vagy sportos stílusban. Szoknyára is ad ötletet!
Hogyan? Húzd a póló nyakát a melled fölé, mintha pánt nélküli felsőt vennél fel. Innentől kezdve a póló ujjaival variálhatsz: ha hátul kötöd meg, szexi, testhez simuló ruhát kapsz. Ha elöl, akkor olyan, mintha egy kedves masni díszítené a ruhádat. Míg ha az ujjait befelé fordítod, sportos, zsebes hatást kelt.

Tipp: A zsebes verziónál be is varrhatod az ujjakat, így tényleg praktikus, zsebes rucit kapsz.
Kedvencünk még: Hogyan legyél hétköznap is csinos alapruhatárad segítségével – Fashion/ How To Create a Casual Outfit néven keress rá.

Így sétálj magassarkúban!

Ha szeretnéd megtudni, hogy magassarkú viselése közben milyen hibákat követhetsz el, illetve hogyan járj a most megint nagyon menő körömcipőben, egy fitnesztréner által bemutatott gyakorlat segítségével könnyen megtanulhatod.
Hogyan? Laza bokák, feszes térd helyett a mellkasodra koncentrálj! Emeld az égnek a mellkasodat, és laza csípővel és térdekkel lépkedj!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top