Életmód

Te miben hiszel?

A Nők Lapja Psziché legfrissebb lapszáma a spritualizmus és a psziché kapcsolatával foglalkozik – olvasd el Akovács Éva főszerkesztő beköszöntőjét.

Te miben hiszel?Te miben hiszel? Ezzel a kérdéssel zöttyent le mellém az öregember. A vonaton alig ültek, zavart, hogy pont engem választott. Hümmögtem, bámultam tovább az ablakot. Nem adta fel, elém tolt egy kartont, látszott, hogy jó ideje hurcolja magával. Az állt rajta kézírással: Mi a te Istened? – alatta magazinokból ügyetlenül kivágott színes fotók: autó, pénzköteg, családi ház, ruhadarabok, cipők, tévé. Húszéves voltam, épp a legizgalmasabb nyaram közepén, totálisan hidegen hagyott az öregember és a kartonlapja. Beszélt még egy darabig szeretetről és múló anyagi javakról, én meg azt figyeltem, hogy ilyen fehér szakállat még az életben nem láttam. Amikor leszállt, annyit mondott, mindegy is, mit keresel, csak magadban találod meg. Azóta eltelt néhány évtized, én is kidíszítettem a képzeletbeli kartonomat, és eljött az idő, amikor bármit megadtam volna, hogy tudjam a választ az akkori kérdésre. Manapság az emberek keresik a kapaszkodókat. A válság, a társadalmi és egzisztenciális bizonytalanság ezt hozta magával, erősödnek a vallási csoportok, a spirituális irányzatok. Az ismerőseim jógáznak, meditálnak, sztúpát látogatnak, fengsuj szerint rendezkednek be, és csillagállás szerint költöznek el. Mert kell, hogy legyen valami szilárd, valami rendíthetetlen, valami rendszer ebben a zűrzavaros világban. De az öregnek sajnos igaza volt. Ott van a megoldás, valahol bennünk. Ebben a lapszámunkban a spiritualizmus és a psziché kapcsolatával foglalkozunk, igazán elgondolkodtató írásokkal. Boldog ünnepeket és szerencsés új esztendőt kívánunk!

Továbbra is várjuk hozzászólásaitokat a témáinkhoz a psziche@sanomamedia.hu e-mail címre, és a Facebook-oldalunkon is: www.facebook.com/pszichemagazin.

 Te miben hiszel?A Nők Lapja Psziché legfrissebb számában tartalmából:
  • „Instant megváltás nem létezik” – Interjú Müller Péterrel és Domján Lászlóval
  • Teszt – Hallgatsz a megérzéseidre?
  • Öt módszer a lelki békéért
  • A spiritualizmus reneszánsza
  • Ünnepre hangolva
  • Simítsd el a lelked ráncait
  • Te miben hiszel?
  • Hét lépés a mennyország – Zarándokutakon önmagunk felé

    Ha szeretnél előfizetni a magazinra, itt és most megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top